Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/2

Stefan Löfvens nya besked: "Kommer till Ullared på torsdag"

På måndagen var det tänkt att statsminister Stefan Löfven skulle besöka Falkenberg. Men han tvingades ställa in de planerade besöken efter att ett EU-toppmöte i Bryssel dragit ut på tiden.

Statsministern hade bokat in att träffa folk i Ullared klockan 14 och skulle därefter ha hållit ett öppet möte i centrala Falkenberg på måndagskvällen. Men efter att ett EU-toppmöte i Bryssel, där Löfven deltagit, dragit ut på tiden stod det klart att han inte hann till Halland på måndagen.

"På grund av extrainsatt möte med Europeiska rådet i Bryssel kommer Stefan Löfven inte hinna till det öppna mötet i Falkenberg. Det ställs därför in.

Vi beklagar problemen det här har ställt med för personer som har planerat in resor till Falkenberg", skriver Socialdemokraterna Halland på Facebook.

Gekås vd Boris Lennerhov stod beredd att ta emot statsministern, men fick nöja sig med några journalisters frågor om hur det kändes.

– Men han kanske kommer på torsdag istället, har vi hört, sa Lennerhov.

Även Falkenbergs kommunråd Per Svensson tvingas konstatera att han får hitta på annat till kvällen.

– Det här är sånt som kan hända när man väntar på statsministerbesök och det var ett möte med Europeiska rådet som ställde till det. Då är det svårt för dem att få till en tid och de tvingades ta en tid tidigt imorgon så även morgondagens besök får han ställa in, säger Per Svensson.

Under måndagskvällen uppdaterade statsministern sin Facebooksida och meddelade att det blir ett Ullaredsbesök ändå.

"För mig är det otroligt viktigt och inspirerande att resa runt i Sverige och samtala med människor som aldrig har besökt politikerveckan i Visby som pågår just nu, eller Bryssel heller för den delen. Därför förlänger jag min sommarturné och besöker Ullared på torsdag istället."

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här