Äldste kocken. Stefan Holmström deltar i höst i tv-programmet Kockarnas kamp.
Äldste kocken. Stefan Holmström deltar i höst i tv-programmet Kockarnas kamp.

Stefan Holmström i Kockarnas kamp

Falkenbergskocken Stefan Holmström är trött i benen. Det kan man förstå, för de senaste tre veckorna har han ägnat dag och natt åt inspelningarna av tv-programmet Kockarnas kamp i Löderup på Österlen.

ANNONS
|

- Vi har varit i gång från åtta på morgonen till midnatt nonstop, det har varit jättekul, men visst känns det i kroppen.

Totalt är det åtta kända kockar som i olika uppgifter får visa prov på sin yrkesskicklighet. Det handlar mycket om att både jobba snabbt samtidigt som kraven på perfektion är höga.

- De där unga kockarna vill ju vinna till vilket pris som helst, men jag tog det lugnt – kunde till och med sätta mig ner och koppla av emellanåt, säger Stefan och skrattar.

Frågan om att vara med kom i julas. Stefan var aldrig tveksam till att hänga på, men slog för säkerhets skull ändå en signal till kompisen Leif Mannerström som var med och tävlade häromåret.

ANNONS

- Han sa åt mig att köra. Även om man skulle åka ut tidigt i programmet får man ändå en upplevelse och ett minne för livet.

I startfältet är han med sina 64 år äldst i sällskapet. Han säger att han med tanke på detta är mycket hedrad över att ha fått frågan:

- En gammal gubbe som jag! För fan, det är ju bara att köra, hahaha!

Från allra första början var det meningen att Stefans son Jacob (Gastrologik i Stockholm) skulle vara med och fajtas mot farsgubben, men dessvärre stöp detta på grund av tidsbrist. Nu får han och alla vi andra nöja oss med att vika några höstmåndagar åt att följa tävlingen via tv-rutan.

Första programmet sänds den 21 september. Stefan får förstås inte avslöja hur han klarade sig, men säger i alla fall att han är nöjd med sin insats.

ANNONS