Under konstruktion. Förberedelserna inför årets SM i beachvolley pågick för fullt under gårdagen. Runt 20 000 besökare väntas under de sex dagar som tävlingarna pågår.
Under konstruktion. Förberedelserna inför årets SM i beachvolley pågick för fullt under gårdagen. Runt 20 000 besökare väntas under de sex dagar som tävlingarna pågår.

Start för sex dagars tävling

I dag drar SM i beachvolley igång på Skrea strand. Tillsammans med Svenska Volleybollförbundet arrangerar Falkenbergs Volleybollklubb mästerskapen för tolfte gången.

ANNONS
|

Anders Bengtsson, Falkenbergs VBK, håller i trådarna av årets tävlingar som pågår fram till söndag. Per Gruvaeus, vice ordförande i klubben, hantlangar gärna vid arenabygget.

– Vi har bra rutin på det här nu. Blir det fint väder utan allt för mycket vind kan jag lova att vi får omkring 20 000 besökare, säger Per Gruvaeus.

Runt 150 funktionärer hjälps åt att resa tält, bygga läktare, vara bollkallar, döma matcher och sköta kiosken.

Dygnet runt vaktas anläggningen för att inte riskera att obehöriga kommer in på området eller att havet når läktarna. I år har läktarna dessutom flyttats sex meter närmre Strandbaden för att vara på säkra sidan.

ANNONS

– Det är viktigt att allt är väl förankrat. Annars finns det risk att tält och stängsel blåser bort. Nu håller vi också på att rensa sanden från sten. Men snäckskal, det ingår i beachvolley på Skrea strand, säger Anders Bengtsson med ett leende.

Totalt kommer spel att pågå på 18 banor och i 15 olika klasser.

– Vi har knappt 300 lag anmälda och det blir ungefär 650-700 tävlande. Tävlingarna startar med gruppspel för veteraner över 35 år och ungdomar, U17, både flickor och pojkar, säger Anders Bengtsson.

Per Gruvaeus och Anders Bengtsson är förväntansfulla.

– Vi har mycket att tacka alla frivilliga för. Utan dem och våra sponsorer hade det här inte gått att genomföra, säger Anders Bengtsson.

ANNONS