Större lägenheter efterfrågas

Färre tvåor och större lägenheter är de förändringar som gjorts i det andra huset i stadsdelsprojektet Bacchus. Redan i september kommer bostadsrätterna ligga ute till försäljning.

ANNONS
|

Efter säljstarten i februari i år står 6 stycken av de 35 lägenheterna tomma i det första huset i Bacchusområdet. Den gemensamma nämnaren för de tre treor och tre tvåor som ännu inte blivit sålda är att lägenheterna är placerade på kanten i 7-våningshuset vilket ger något begränsad havsutsikt. Mikael Bjering, fastighetsmäklare på Svensk fastighetsförmedling som sköter försäljningen, har även märkt av ett ökat intresse för ännu större lägenheter.

– Försäljningen har gått som planerat. De dyraste lägenheterna med frontläge gick först, men de lägenheter som fortfarande finns tillgängliga har också bra utsikt, säger han.

Säljstarten av lägenheterna i hus nummer två beräknas gå av stapeln den första helgen i september. Inför detta kommer fyra av lägenheterna på de två översta våningarna att slås ihop till större lägenheter.

ANNONS

– Några av tvåorna kommer försvinna och i stället kommer vi kunna erbjuda en lägenhetstyp på 118 kvadrat och 132 kvadrat vilket är lite större än de största lägenheterna i hus ett som ligger på 97 kvadrat och är fyror, säger han.

Genom åren har Mikael Bjering varit i kontakt med över 1000 personer som följt Bacchus utveckling. Han upplever ett lika stort intresse för hus två som hus ett, och dagligen tar han emot samtal från eventuella köpare. Precis som tidigare kommer lägenheterna från hus nummer två släppas på deras hemsida för en slags "först till kvarn-princip", men denna gång kommer även de som inte blev erbjudna någon lägenhet i hus nummer ett att ha förtur.

– Förturen innebär att de som var med på tåget på hus ett men inte fick den lägenhet de ville ha då ska under denna försäljning ha lite längre tid på sig att fundera. Står det och väger mellan två köpare varav en anmält sitt intresse tidigare på hus ett så kommer den få gå före, säger han.

Inflyttningen till det första huset kommer ske först i september 2018 och fastighetsägaren Iljan Batljan, är inte orolig över de fortsatt tomma lägenheterna.

ANNONS

– Husen är inte byggda än och det är klassiskt att folk gärna vill se hur husen och lägenheterna ser ut innan allt köps. Jag skulle säga att de sista lägenheterna kommer säljas när husen väl finns på plats. Efterfrågan har varit stor så jag tror det kommer gå fantastiskt bra, säger han.

ANNONS