Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Brandbil, utryckning, blåljus, räddningstjänsten, Närf Bild: Stefan Bennhage
Brandbil, utryckning, blåljus, räddningstjänsten, Närf Bild: Stefan Bennhage

Större gräsbrand i Fegen

En gräsbrand stor som en fotbollsplan i yta härjade i trakterna kring Häljared. Branden hade spridit sig in i skogen men efter en dryg timme hade räddningstjänsten släckt branden.

Larmet till räddningstjänsten kom klockan tjugo i två på lördagseftermiddagen. Boende i närheten ringde in larmet. När räddningstjänsten kom till platsen i närheten av Häljared som ligger mellan Ätran och Ullared, täckte gräsbranden en yta större än en fotbollsplan.

– De håller på att bygga upp slangsystem just nu. Den är större än en fotbollsplan, det brinner i gräs och åker och har gått in i skogen, berättar Thomas Andersson på räddningstjänsten i Halmstad.

Hur allvarligt är det?

– Är det bara gräsyta så är det inte så farligt, men nu har det gått in i skogen så då blir det problem. Sju enheter är på plats nu.

– Byggnader finns i närheten, men de ska inte vara i fara vad det verkar, säger Thomas Andersson.

Strax efter klockan 15 hade räddningstjänsten avslutat släckningsarbetet och lämnat platsen.

– Det var en yta av 100 gånger 60 meter som hade bränt av. Det hade tagit sig i skogskanten och ytterträd, men de lyckades släcka det.

Vad hade orsakat branden?

– Det var boende som hade eldat brasa där och så hade det kommit en vindby och satt fart på branden, berättar Thomas Andersson.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här