Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/11

Stöldliga tömde Bengts garage på verktyg

En stöldvåg härjade i Falkenberg i förra veckan. Familjen Bäck i Glommen blev av med ägodelar för runt 75 000 kronor. Nu verkar polisen ha gripit gärningsmännen.

Natten till torsdagen lyckades ovälkomna gäster ta sig förbi tre övervakningskameror och en låst dörr hos Bengt och Karina Bäck i Glommen.

– De måste ha varit här och rekat innan för de visste precis hur de skulle undvika kamerorna, de syns inte på några filmer alls under natten, säger Bengt Bäck.

Bland föremålen som stals fanns elcyklar och verktyg. Bengt Bäck driver även sitt företag Glommens Rör från verkstaden i garaget där många dyra maskiner försvann under natten. Inköpsvärdet uppskattar Bengt är uppemot 75 000 kronor.

Låg och sov när brottet genomfördes

– Företaget stannar ju lite. Vi fick lägga en dag bara på att ringa polis, försäkringsbolag och allt.

Både Karina och Bengt var hemma och sov medan brottet pågick precis utanför.

– Det värsta är känslan av kränkthet, att någon har varit inne hos oss och framförallt rört och tagit våra grejer, säger Karina Bäck.

Garaget och verkstaden hos familjen Bäck i Glommen var dock inte den enda platsen som genererade en polisanmälan om stöld under torsdagen. Enligt polisens uppgifter kom det in åtta anmälningar om stöld i garage och verkstäder under samma natt i Falkenberg.

Sedan händelsen har kriminaltekniker från Halmstad varit på plats och topsat efter DNA i garaget och verkstaden.

Bengt hyllar polisens insats

Och nu verkar det som att polisens arbete gett resultat. Bengt Bäck berättar:

– Jag blev kontaktad av polisen i Värnamo som berättade att de tagit en lastbil fullastad med grejer. Över 500 prylar och en liten del av dem verkar vara mina, säger han.

– Jag ska göra en lista över sakerna jag blev av med som ska stämmas av med prylarna i deras lager.

Lastbilen ska ha stoppats i Gislaveds kommun. Då stöldgodset återfanns där kommer utredningen att ledas lokalt av utredare i Gislaved med viss hjälp av polisen i Falkenberg. Tidningen har sökt polisens samordnare i Halland utan resultat.

Bengt Bäck vill gärna lyfta fram polisens ambitiösa arbete i det här fallet.

– Det första folk säger är att ”du får aldrig se de grejerna igen” och många är ganska negativa mot polisen. Det här är ett resultat av detektivarbete och det är kanonbra. Polisen gör mycket mer än vi tror, säger han.

I ett inlägg i en facebookgrupp berättade Bengt Bäck om händelsen för att varna grannarna och uppmana dem att hålla koll i området. Bland kommentarerna finns röster från grannar som nu vill starta en grannsamverkan.

– Det diskuteras, men har inte kommit så mycket längre ännu. Men det finns tillfällen från förr där bara närvaron från förbipasserande har stoppat båtstölder och sett till så att tjuvarna blivit gripna. Så det vore nog inte en så dum idé, säger Bengt Bäck.

Här slog tjuvarna till i Falkenberg

Glommen, 2st

Slätten,1st

Heberg, 1st

Årstad, 1st

Ugglarp, 1st

Fjärilsvägen, 1st

Centrum, 1st

Källa: Polisen

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här