Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Charlotte Polson spelar altsax under konserten i Vessige kyrka på Fars dag, på söndag.

Stämningsfull konsert för att fira pappor på fars egna dag

En kväll för ett stämningsfullt men också svängigt firande blir det I Vessige Kyrka med konserten ”Grattis”.

– Vi spelar på närhet, trygghet och kärlek, säger altsaxofonisten Charlotte Polson.
Charlotte Polson är en flitigt anlitad frilansmusiker som är verksam i södra Sverige. En stor del av hennes uppdrag är som solist i kyrkor och i inte mindre än ett 60-tal kyrkor framträder hon mer eller mindre regelbundet.
– Jag spelar oftast med lokala musiker som sätter sin egen prägel på både musiken och framförandet. Musiken och de aktuella styckena får därför leva och förändras och blir aldrig framförda på exakt samma sätt. Ett arbetssätt som är mycket spännande och stimulerande både för musikerna och för de som lyssnar. En musikalisk mission genom egenkomponerade temaprogram som ofta och på olika sätt handlar om människors förhållande till tro och kanske framför allt om människors förhållanden till varandra, säger Charlotte Polson.

Vessige Kyrka och de andra kyrkorna i Vessige och Okome församlingar har Charlotte Polson ett nära förhållande till efter att ha uppträtt mycket där. Hon känner det som ett förhållande som vuxit fram.
– Redan från start var det ett varmt välkomnande och sedan har en relation byggts fram genom föreställningarna. Det är många välkända ansikten jag ser varje gång och så nya. Det brukar vara väldigt god respons och jag ser fram emot att presentera detta nya koncept i Vessige, säger Charlotte Polson.
Konserten ”Grattis” har premiär nu på torsdag men Charlotte Polson tror att det är ett koncept som kommer att leva vidare. Den här gången presenteras konserten i samband med Fars dag men den är en allmän hyllning till de personer som lyfter oss på olika sätt.
– Det kan vara en pappa, en mamma, ett syskon, en vän eller en bekant. Det handlar om att hylla all form av närhet, trygghet och kärlek, säger Charlotte Polson.

Programmet har hon satt ihop med Vessige och Okome församlingars kantor Mia Abrahamsson.
– Vi har samarbetat förr och gjort mycket roligt. Det här blir ett stämningsfullt och samtidigt svängigt firande. Med oss denna gång har vi organisten Andreas Hjalmarsson från Varberg. Det blir häftigt när man har både pianist och organist, säger Charlotte Polson.
Bland låtarna som framförs kommer det att vara klassiska grattislåtar som ”Congratulations” och ” Happy Birthday” berättar Charlotte Polson som också nämner ”Fly with me”.
– En underbar låt som fanns med i ”Såsom i himlen” och som handlar om den kraft som finns i oss, att vi i stort sett kan flyga om någon bara håller oss lite under armarna och lyfter oss. Den är väldigt fin och det ska bli roligt att framföra den, säger Charlotte Polson.
En kväll full av musikalisk uppvaktning som avslutas med tårtkalas blir det för Far i Vessige.

Artikeln har tidigare publicerats i Falkenbergsposten. 

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här