Stöldvåg i Falkenberg

Mellan i fredags och i söndags fick polisen in 16 anmälningar om stöld och tre anmälningar om inbrottsstöld i Falkenberg.

ANNONS
|

De flesta anmälda stölderna ska inträffat i förra veckan, på olika adresser i Falkenbergs kommun.

Bland annat handlar det om anmälda cykelstölder, elcykelstölder, en smyckesstöld, en plånboksstöld samt en stöld som inträffat på Gekås i Ullared.

Polisen ska också fått in ett par stölder som inträffat i fordon. I torsdags blev till exempel en parkerad bil på Diabasvägen av med sin instrumentpanel och en del lösa föremål från bilen. Hur gärningspersonen tagit sig in i bilen är oklart, enligt anmälan.

Natten mellan i fredags och i lördags blev nästa bil utsatt för stöld. Bilen stod parkerad på Varbergsvägen, enligt anmälan.

ANNONS

— Man har krossat fönstret på en bil och tagit instruktionsbok och cd-skivor. Inga iakttagelser har gjorts, berättar Tommy Johansson, stationsbefäl på polisen i Falkenberg.

Mellan i lördags och i söndags inträffade en tredje stöld i ett fordon, på Hertig Valdemars väg.

— En airbag tillgreps från målsägandes bil. Gärningspersonen har tagit sig in på okänt sätt utan några utvändiga skador på bilen.

Mellan lördagen och söndagen inträffade också en stöld i en bil på Nicolaus Skrivares Väg, där någon skruvat loss frontpanel och ratt från fordonet.

Finns det några kopplingar mellan stölderna som inträffat i bilar?

— Det blir lite spekulativt att säga från min sida, men det känns inte som en omöjlighet. Det är inte gemene man som kan skruva bort en airbag eller en instrumentpanel. Förhoppningsvis kommer vi få fram mer information, säger Tommy Johansson.

Tre inbrottsstölder efter bortplockade fönster

I förra veckan inträffade också tre inbrottsstölder: en på Vallmovägen, en på Lupinvägen och en på Neptunivägen. Vad som tillgripits från hushållen framgår inte i anmälningarna. Däremot verkar tillvägagångssättet för inbrotten varit detsamma.

— Det är för tidigt att säga om det finns några kopplingar, men faktum är att man lyft bort eller flera fönster för att gå in, säger Tommy Johansson.

ANNONS

Polisen har eller ska genomföra tekniska undersökningar i de drabbade hushållen.

ANNONS