Sprängde flaska – fick ta hjälp av försvaret

Gasflaskor försvårade släckningsarbetet på Badhusvägen. Räddningstjänsten fick ta till förstärkning från försvaret för att kunna spränga flaskorna.

ANNONS
|

Stora delar av industribranden på Badhusvägen är dämpad, men ännu är släckningsarbetet inte helt över. För att komma åt de glödbränder som härjar inne i lokalen varräddningstjänstentvungna att skjuta de gasflaskor som fortfarande fanns i byggnaden.

För att lyckas fick de ta hjälp av enhjullastare från försvaret.

Vid tolvtiden haderäddningstjänsten lyckats plocka ut gasflaskorna från lokalen som har oskadliggjorts av skyttar.Nu kan man även släppa något på avspärrningarna och påbörja eftersläckningsarbetet.

– Just nu har vi en växling av personal, så det finns 8-9 brandmän på plats, sägerLars-Göran Bengtsson, räddningsledare.

Enligt Lars-Göran Bengtsson ska byggnaden vara totalförstörd, dels av branden men också på grund av att räddningstjänsten varit tvungna att riva delar av lokalen för att ta sig fram till gasflaskorna.

ANNONS

– För att kunna släcka det som pyr och glöder måste flaskorna vara oskadliggjorda, säger räddningsledare Lars-Göran Bengtsson.

Branden ska ha startat vid arbetet med en bil i en verkstad. Även en MC-klubb som håller till i byggnaden ska ha blivit totalförstörd. Enligt Lars-Göran Bengtsson har få personer behövt evakueras, och de närliggande byggnaderna har klarat sig oskadda.

Under dagen hoppas räddningstjänsten kunna övergå i ett efterbevakningsskede.

ANNONS