Spin of hope drog in mer pengar än väntat

Se falkenbergarna som svettas för att samla in pengar till Barncancerfonden.

ANNONS
|

Svetten forsar från pannorna i spinningsalen på Friskis & Svettis i Falkenberg.

Tolv timmar i sträck ska de 24 spinningcyklarna hållas i gång. Lokala företag och kompisgäng har fått boka dem för antingen 1 500 eller 3 000 kronor styck. De cyklar som blivit över kan privatperson droppa in och cykla på för 150 kronor i timmen.

Det är lördag och andra året som Spin of hope arrangeras i Falkenberg.

Målet är att samla in 30 000 kronor till Barncancerfonden.

De pengarna var i hamn redan innan de första deltagarna hoppade upp på spinningcyklarna klockan 7 på morgonen.

– När jag tittade i går var vi uppe i över 33 000 kronor. Så det landar nog på åtminstone 36–37 000 kronor, säger Anette Håkansson, verksamhetsledare på Friskis & Svettis i Falkenberg.

ANNONS

Bland deltagarna ärdet en hel del som aldrig suttit på en spinningcykel förut. Men det goda ändamålet är en motiverandemorot.

– Det är som att detrycker på lite extra i stället för att ge upp när de vet vad intäkterna går till, säger spinningledaren Åsa Bengtsson.

Eftersom arrangemanget i år sammanfallermed våffeldagen harKalle Karlsson gräddat våfflor som säljs till de deltagare som behövde fylla på energidepåerna efter en timme på spinningsadeln. Självklart går även de intäkterna oavkortat till Barncancerfonden.

Roger Andersson, som jobbar på Bilprovningen, ären av dem som tog sig en våffla efter passet.

– Jag har bara testat spinning en gång tidigare och konstaterade då att det inte var något för mig. Men eftersom intäkterna går till en bra sak kändes det självklart att ställa upp, säger han.

FAKTA: Spin of hope

Spin of hope pågår under lördagen runt om i hela landet. Det samlade målet är att få in 5 miljoner kronor som ska användas för att förbättra livet för cancerdrabbade barn och deras familjer.

ANNONS