Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sommarsimskolan i Ätran ska starta igen efter ett års uppehåll. Bilden togs sommaren 2015.  Bild: Ola Folkesson
Sommarsimskolan i Ätran ska starta igen efter ett års uppehåll. Bilden togs sommaren 2015. Bild: Ola Folkesson

Sommarsimskolan snabbt fullbokad

Sommarsimskolan på Klitterbadet har halverats i år och blev snabbt uppbokad. I Vessige har man däremot utökat med tio platser och i Ätran kommer man igång igen efter ett års uppehåll.

Läsare hörde av sig till tidningen sedan det blev fullbokat på ett par minuter till ett par av grupperna på Klitterbadet.

– Vi har bara 70 platser på Klitterbadet i år för att kunna ha ett bra coronatänk och det är hälften så många som vi brukar ha. Det är fullt på steg 2 men vi har några platser kvar för steg 1 och steg 3, berättar verksamhetschef Veronica Wintvik när HN ringer upp 50 minuter efter att platserna släppts.

Inga klara riktlinjer

Normalt sett brukar man släppa platserna redan i april.

– Jag har varit i kontakt med Folkhälsomyndigheten. Men det kommer inga klara riktlinjer om vad som gäller så vi har fått göra egna tolkningar hur vi ska förhålla oss och det är därför det har dröjt så länge i år. Nu har vi sommarsimskolan i aktivitetsbassängen för att kunna hålla koll på hur många som är igång. Sedan kan vi bara hålla på i en period då bassängen är uppbokad till annat.

Simskolan i Vessigebro har däremot kunnat utöka från 30 till 40 platser i år.

– Dels är det för att det är utomhus och dels för att vi kunnat utöka till att ha fyra grupper efter varandra istället för tre, säger Veronika Wintvik.

Tillbaka i Ätran

Simskolan i Ätran är också utomhus och sköts numera av Ätran Turist och där tar man emot 90 elever uppdelade i fem grupper.

– Vi hade ingen simskola förra året då vi inte fick tag på någon simlärare. Men i dagsläget har vi 93 anmälda och kör igång på måndag i nästa vecka. Tidigare år har det legat kring 90 när simskolan varit igång. Givetvis följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer och gör vissa anpasnsingar efter det, berättar Conny Nilsson på Ätran Turist.

LÄS MER: Stort intresse för simskola på sommaren

LÄS MER: Simskoleplatserna tog slut efter tre minuter

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här