Sommarhettan nådde Halland – HN tog tempen på stranden

På onsdagen kom värmeböljan till Halland och hettan verkar stanna åtminstone till på torsdag. HN har tagit tempen på strandlivet – så här svalkar sig badgästerna bäst i Olofsbo.

ANNONS
|

Viktoria Bengtsson med sonen Abbe Johansson håller sig aktiva och försöker fånga den lite svalkande vinden genom att spela strandtennis.

Daniel Jarlenäs och Mikael Johansson har kylväskan med sig till stranden.

Peter Röpke kyler sig med både kall dryck och en solskärm.

Folktätt på Olofsbo strand under onsdagseftermiddagen.

Under onsdagen har värmen stigit uppåt trettio grader och man kan nog räkna med en snarlik torsdag. Vid Olofsbo strand är det tätt med badglada semesterfirare som försöker svalka sig på olika sätt.

HN tog en sväng på stranden och kollade läget med badgästerna och deras hetaste tips för att just svalka sig en dag som denna.

Bland annat hade ett par kollat väderappen innan de åkte till stranden. De har sett till att ta med ett bra parasoll. De ger även ett solklart tips om att bada och äta glass.

Sofia Söderberg, meteorolog på SMHI, förklarar att det är österut som värmen framför allt kommer stiga, men att det i de inre delarna av Halland kan vara omkring 33 och 34 grader under morgondagen.

ANNONS

– Generellt så ska man hålla sig i sval miljö, inte utöva någon fysisk aktivitet, dricka vatten och få i sig salt, är hennes tips till hallänningarna.

Samtidigt kommer det vara skillnad på om du befinner dig vid kusten eller i de inre delarna av länet, men temperaturen kommer sedan börja dala fram mot helgen efter torsdagens hetta.

– Under fredagen blir det allmänt lägre temperaturer men regn- och åskskurar kan förekomma, osäkert hur det blir med det mer exakt, men det kan vara bra att vara med på det. Lördag och söndag handlar det om 18-21 grader och västlig vind, säger Sofia Söderberg, meteorolog på SMHI.

Se hur det ser ut på Skrea strand – just nu

ANNONS