Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sofie Brandel lämnade modejobb och musikvideos för att flytta hem till familjen i Falkenberg när hon själv fick barn. BILD: Jill Wegerup

Sofie Brandel flyttade ”hem” och öppnade salong

Efter mer än tio år på bortaplan återvände Sofie Brandel till Falkenberg när hon hade skaffat familj. Dessutom har hon förverkligat drömmen om en egen frisersalong.

– Jag är så glad över att vara tillbaka här vilket jag aldrig trott för några år sedan.

Liksom många andra tog Sofie Brandel sitt pick och pack och lämnade Falkenberg efter att hon gått ut skolan. Det fanns inga planer på att återvända. Åren gick dock och när Sofie och maken skaffade barn kände de att livet fick helt andra värden och prioriteringarna ändrades.

– Vi ville komma nära våra familjer, att ha mor- och farföräldrar samt syskon nära blir viktigt när man får barn och vi har inte ångrat oss en sekund.

Så för två år sedan landade familjen i Falkenberg. Fram tills nu har Sofie varit mammaledig med två små som det bara skiljer femton månader på. Tillsammans med maken har hon dock byggt upp en egen mindre salong i det som tidigare var garaget och för en månad sedan öppnade hon dörren för kunder.

– Jag känner att det är en möjlighet att kunna erbjuda en väldigt nöjd och privat miljö som bjuder in till att slappna av. Här finns bara jag och kunden vilket ger en extra känsla av lyx, säger Sofie.

Salongen är ljus och fräsch och på väggarna sitter fina bilder på modeller som Sofie varit hårstylist för i uppdrag för bland annat H&M, Plaza Kvinna och Indiska.

– Jag jobbade alla år uppe i Stockholm för Toni & Guy efter att jag var färdigutbildad där 2004. Det var väldigt inspirerande år där jag förutom alla kunder i salongen jobbade med olika uppdrag för modejobb samt musikvideos. Sedan jobbade jag också på Fashion Week i såväl Stockholm som Paris och New York. Hon jobbade även för företaget i Australien och England.

Upptill det i bagaget så ingick Sofie i företagets – inom branschen – välkända Artistic team och utbildade andra frisörer vilket hon tyckte var fantastiskt roligt.

– Nu när jag kör mitt egna här kommer jag fortfarande har möjligheten att åka upp och gå kurser vilket känns bra då det gäller att hela tiden utvecklas. Jag vill inte stå still på ett ställe utan slipa mina kunskaper, säger Sofie.

Lite extra lyx i salongen är stolen för schamponering som är en massagestol där Sofie hoppas att kunderna har det lite extra skönt. Hon menar att frisörbesöket handlar om mer än hur man ser ut i håret när man är klar även om fokus självklart sitter i form, färg, detaljer och att kunna inspirera sina kunder, en tanke som återfinns i salongens namn.

– Att gå till frisören ska kännas lyxigt och man ska få en stunds avkoppling under vilken man får lov att släppa allt i vardagen och bli ompysslad.

Sofie tycker att Falkenberg växt på rätt sätt under åren hon varit borta. Alla gårdsbutiker och nya restauranger får lovord. Det allra bästa upptill att ha nära och kära i samma stad är att det är att det är nära till allt.

– Herting är perfekt. Vi kan promenera på en kort stund ner till centrum, lika snabbt tar vi oss till stranden. Sen finns här skog också. Men hela Falkenberg erbjuder allting inom nära räckhåll och sen ligger staden bra i förhållande till större städer. Sen är det väl så att som småbarnsförälder så blir det inte så mycket mer än jobbet och familjen som tiden räcker till i vardagen. Men vi är väldigt glada att vår vardag är här.

Texten har tidigare varit publicerad i Falkenbergsposten

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här