Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/9

Snart premiäröppnar Coop i Falkenberg för andra gången i samma lokal

Nya Coop-butiken i Gallerian vid Stortorget i Falkenberg förbereder sig för premiäröppning. Det är andra gången Coop försöker i huset.
Den 26 november slår kooperativet upp dörrarna.

Det är den fjärde Coop-butiken i Falkenberg, och med ett nytt koncept är butikschef Emma Englund hoppfull inför en lyckad återkomst.

De 13 anställda på Coop Stortorget har under mer än två månaders tid plockat varor och byggt hyllor. Den drygt 500 kvadratmeter stora butiken är belägen i det nyetablerade kvarteret Hjulet. Det är den andra Coop-butiken som nyöppnar i Falkenberg under kort tid.

Den drygt fyra gånger så stora Coop Falkenberg öppnades under hösten 2018, men kooperationen har även ställt om två tidigare Netto-butiker: Coop Arvidstorp och Coop Slättenvägen under 2019 och 2020. Det blir således den fjärde butiken för livsmedelskedjan i Falkenberg.

Tanken är att affärerna ska komplettera varandra, då centrumbutiken vid Stortorget lägger fokus på spontana och mindre inköp. Därför satsar butiken i Gallerian på självscanningskonceptet och ett utbud av färdiga lunchalternativ, som frukt och grönt, sallader och smörgåsar.

– Vårt mål är att skapa matglädje med ett brett sortiment och med utbud av lokala leverantörer. Vi kommer att lyssna på vad våra kunder vill och utveckla butiken tillsammans med dem, säger Emma Englund, butikschef på Coop Gallerian.

Emma Englund är nyinflyttad till Falkenberg från Göteborg och är spänd inför premiären. De första 200 kunderna ska välkomnas med goodiebags och med en förväntad hög besöksvåg kommer det att stå en vakt vid ingången för att övervaka besöksantalet.

– Det är som när man bygger hus, säger Emma Englund. Nu är det de sista bitarna som ska kopplas ihop. Jag tror att öppningsdagen kommer bli den roligaste dagen i mitt liv.

Det är andra gången som Coop gör ett försök att öppna en butik vid Stortorget. Kooperationen byggde ett Domusvaruhus 1969 och fanns under olika former kvar fram till 2005, då de stängde som Coop Extra. Detta som konsekvens av bristande lönsamhet.

– Jag visste inte att det har funnits en butik här innan, säger butikschefen. Men vi har fått bra respons av falkenbergarna. Det behövs alltid en närbutik.

Läs mer: Coop ska öppna butik i centrum

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här