Snart öppnar Älvsereds lanthandel

Livsmedelsbutiken i Älvsered kan få en nystart i augusti. Dhiaa Kurdi är fastighetens nya ägare och han hoppas att en renovering och nyöppning ska ta bort butikens dåliga rykte.

ANNONS
|

I augusti kan en nyöppning ske av livsmedelsbutiken i Älvsered. Affären med en brokig historia har fått en ny ägare i Dhiaa Kurdi, som driver Ätrans lanthandel. Han köpte fastigheten av dess förre ägare under slutet av 2019 och har nu renoverat byggnaden invändigt.

– Butiken i Älvsered har haft dåligt rykte, därför stängde jag den för renovering så vi får en nystart, säger Dhiaa Kurdi.

Att butiken varit stängd så länge tror han inte påverkar Älvseredsbornas intresse för sin lanthandel.

– Det finns såklart alltid en risk. Men jag har varit med innan och tagit över en butik i Dalarna som varit stängd över ett år.

ANNONS

Konceptet kommer se lika dant ut som Dhiaas affär i Ätran. Det är en fristående butik där varor köps in från grossisten Menigo.

Lanthandeln i Älvsered har varit både Ica, Handlarn och Nära Dej genom åren. Butiken har varit omskriven i HN flera gånger. Många minns kanske ägaren som under 2017 försvann, och fortfarande inte hittats.

HN har också skrivit om en tidigare ägare vars anställda inte fått sina löner och några år senare stod butiken med uteblivna varuleveranser.

ANNONS