Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Helgen tomtepromenad utmed Ätran bjuder på allt från tipspromenad och lottförsäljning till fiskdamm och chokladhjul.

Småklubbar samarbetar kring ny tomtepromenad

På lördag blir det tomte-promenad i centrala Falkenberg tack vare ett samarbete mellan Falkenbergs volleybollklubb och HÅFF. – Vi småklubbar måste hjälpas åt för att överleva, säger Peter Hultén, ordförande i FVBK.

Med utgångspunkt Hwitans trädgård vid Tryckhallen är det tomtepromenad på lördag mellan 10–13. Som traditionen blir det en tipspromenad som slingrar sig bort till Fajansbron, på Vallarna, över Tullbron och tillbaka till Hwitan. Förutom kluriga frågor blir det stationer med lotterier och provsmakning av goda saker.

– Vi är ett femtiotal som kommer att finnas på plats på lördag för att bemanna allt och se till att allt fungerar. Det är mycket ideella krafter men för oss är det här en jättemöjlighet och en viktig inkomstkälla, säger Peter Hultén, ordförande i Falkenbergs volleybollklubb.

Ideella krafter

Tomtepromenaden är ett samarbete mellan volleybollklubben och HÅFF. FVBK står som ansvarig arrangör och HÅFF är samarbetspartner och vid påskpromenaden till våren är det tvärtom.

– Johan Persson, ordförande i HÅFF, hörde av sig och undrade om vi ville gå in i det här. HÅFF hade både tomtepromenaden och påskpromenaden men kände att de inte mäktade med båda. Det krävs som sagt mycket ideella krafter. Nu hade HÅFF alla tillstånd, saker och konceptet så för oss blev det en väldigt fin möjlighet till att få in pengar, säger Peter Hultén.

Viktigt samarbete

Det här samarbetet blev till innan det möte som SISU och Destination Falkenberg bjöd in till och som handlade om olika möjligheter och under vilket föreningar uppmanades till att just samarbeta och hjälpa varandra.

– Det är helt rätt tänk. Annars kommer vi inte att överleva. Vi är ute på samma sponsormarknad och det är samma publik vi slåss om, så vi måste hitta möjligheter mellan oss och dra lärdom av olika saker som olika föreningar gör. Dessutom måste vi jobba på samarbeten med företag, kommun och just Destinationsbolaget. Dels får vi hjälp dels blir Falkenberg attraktivare, säger Peter Hultén.

Stora framgångar

Falkenbergs volleybollklubb har det senaste decenniet prenumererat på platser längst upp i elitserien. SM-gulden har blivit många och senast ifjol stod man som bäst i Sverige. Framgångar som man byggt under lång tid och som grundar sig i sunda satsningar menar Peter Hultén.

– Vi har byggt mycket eget och det är en viktig grund. Ett tag hade vi ett tapp med egna produkter men nu ser det bättre ut igen. Vi hoppas nå dit vi var när en grupp lokala killar faktiskt var grunden i att ta oss till elitserien. På damsidan ser det väldigt bra ut också med ett ungt lag som hittills vunnit alla sina matcher i division 2 och förhoppningsvis kan ta sig till ettan.

Många deltagare

På ungdomssidan ser det också väldigt bra ut tycker Peter Hultén som kan räkna in många spelare i alla lag. Ekonomiskt är läget också bra men det är hela tiden mycket hårt arbete och kloka val som behövs. Att klubben nu med tomtepromenaden får ett tillskott i kassan är mycket välkommet.

– Vi hoppas på gott väder och sedan minst 500–600 personer som går promenaden och genom det får en trevlig upplevelse och dessutom stöttar oss som ideell förening. Det känns som att det här kan bli väldigt bra, säger Peter Hultén.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här