Nu är det slutligen avgjort att det inte blir någon mc-tävling på Skrea strand i höst. 
Nu är det slutligen avgjort att det inte blir någon mc-tävling på Skrea strand i höst. 

Slutligt nej till beach race på stranden

Som väntat säger polisen nej till Beach Race på Skrea strand i höst. Arrangörerna tänker inte överklaga men ser länsstyrelsens ja som en liten seger.

ANNONS
|

Nu har det formella beslutet meddelats. I och med att trafiknämnden säger nej blev det alltså avslag på ansökan hos polisen.

Polisens beslut kan inte överklagas, det kan däremot kommunens yttrande. Något arrangörerna inte tänker göra.

Jättestort intresse

– Nej, men med tanke på att vissa sagt att det var ett av de dummaste förslag som lämnats, så kom vi rätt långt. Många har tyckt att det var en bra grej, säger Tommy Allansson i Motorklubben Falcon som stod för ansökan.

– Det har varit ett väldigt stort medialt intresse. Stora företag och aktörer som är med i hela världen har varit jätteintresserade av att vara med. Hade vi fått ihop det hade det på sikt kanske kunnat bli en stor sak i Falkenberg.

ANNONS

Skulle ni kunna tänka er att köra på Ringsegård istället där motortrafik är tillåten på stranden?

– Ja, men den är lite väl liten. Då skulle jag hellre välja Ugglarp eller Långasand. Men det ligger kanske inte lika bra till. Sedan finns kanske andra kommuner som är intresserade. Länsstyrelsens dispens att köra öppnar ju upp för andra ställen i Sverige att söka, menar Tommy Allansson.

Bakom idén stod även Bergman Trading som bland annat arrangerar stora tävlingar runt om i Sverige.

– Det hade varit kul evenemang att göra. Att vara först med nånting i Sverige, säger Elisabeth Perrone som är pressansvarig på Bergman Trading.

Det lär ju ha körts en del strandrace för länge sedan, bland annat i Varberg?

– Jo, men det har varit mindre tävlingar. De kanske till och med har körts utan tillstånd. Det här hade blivit den första stora tävlingen. Ett gratisnöje för folk på hösten när det blir lite tråkigt i övrigt. Vi skulle inte ha kört på klitterna eller haft publik där.

– Samtidigt får man respektera kommunens beslut även om det drog ut lite på tiden. Vi fick ett väldigt trevligt mottagande i Falkenberg. De ruskade inte på huvudet och sa att ”nej, det här går inte”. Det är man annars så van vid när man jobbar med motorsport. Vi brukar få gå igenom en skärseld innan vi får köra.

ANNONS

Ni tänker inte överklaga?

– Nej, vi jobbar ju med andra projekt också. Vi står och faller inte med det här. Men det roliga är att det pratats mycket om det här på andra tävlingar.

– Det är bara att önska Falkenberg lycka till med evenemang i framtiden. För det verkar vara en kommun som satsar mycket på olika arrangemang även om det inte gick vägen för oss, säger Elisabeth Perrone.

Motivering

Polisen avslår ansökan för mc-tävlingen i och med att trafiknämnden säger nej. Nämndens motivering är att det pågår stora byggnationer i området med mycket byggtrafik.

Cirkulationsplatsen vid Peter Åbergs väg kommer att vara under ombyggnad och inte lämplig att använda för den här mängden trafik. Söderbron kommer också att repareras under perioden.

Kultur- och fritidsnämnden och miljö- och hälsoskyddsnämnden var positiva under förutsättning att länsstyrelsen tillstyrkte racet, vilket man gjorde.

ANNONS