Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/2

Skyddsombud: ”Mobbning och missmod på Fabo”

Den psykosociala arbetsmiljön på det kommunala bostadsbolaget Fabo i Falkenberg har betydande brister, anser skyddsombudet som kräver åtgärder av företagsledningen.

Skrivelsen från tjänstemannafacket Visions skyddsombud Ulrika Eckersand på Fabo är kritisk: ”Det finns personal på Fabos huvudkontor som mår dåligt. Vissa upplever mobbning, andra känner sig missmodiga och nedstämda. Det finns en oro och rädsla för att uttala sig i frågor, som rör det egna arbetet eller förhållanden på huvudkontoret och på Fabo generellt”, skriver hon i en begäran om att företagshälsovården Previa ska göra en kartläggning av den psykosociala arbetsmiljön. 
– Det är svårt att säga vad som är orsaken och bakgrunden till den här situationen och hur utbrett missnöjet är, innan den här kartläggningen är gjord, säger Ulrika Eckersand.

Hon ser det som väsentligt att arbetsgivaren nu låter genomföra den grundligare genomlysningen som vägledning för att förbättra arbetsmiljön. 
Eckersand företräder tjänstemännen, men kritiken mot arbetsmiljön återfinns även på andra håll i företaget, enligt uppgifter till HN.
Företagets vd menar dock att det är ett ”fåtal” som känner sig oroade.
– Vi genomför en större organisationsförändring som berör hela företaget, cirka hundra anställda. Jag har förståelse för att ett fåtal känner oro och missmod, säger Christian Kylin, vd för Fabo.

Kylin ser alltså grundförklaringen i turbulensen kring den nya organisation som nu mejslas fram och som innebär förändrade arbetsuppgifter för många. Enligt Kylin blir den nya organisationen bättre anpassad till företagets framtida mål och det faktum att 500 nya lägenheter ska byggas fram till 2025.
– Och när den omorganisationen landar under våren, så tror jag att oron minskar, säger Christian Kylin.

Men skyddsombudet skriver även: ”Jag vill se att alla som sitter i ledningsgruppen tar frågan om psykosocial arbetsmiljö på allvar och direkt påbörjar ett arbeta för att skapa god stämning på Fabo.”
Tar ledningen inte arbetsmiljön på allvar?
– Jo, det gör vi absolut. Vi har också en dialog i de här frågorna med facken och genomförde en medarbetarenkät så sent som i höstas, säger Christian Kylin.
Även fackföreningen Visions lokale ordförande på Fabo, Mustafa Kabashi, menar att just omorganisationen skapat oro.
– Vi som fackliga företrädare har framfört detta för Fabos ledning. Därefter har det skapats en arbetsgrupp av ledningen och fackliga företrädare, konstaterar han. 

Om inte Fabo inleder förbättrande åtgärder efter skyddsombudets begäran, så kan det bli aktuellt att anmäla missförhållandena till Arbetsmiljöverket. Skyddsombudet har begärt svar på sin skrivelse till den 15 februari.