Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Skulle lämna öl – fick gå på plankan

För en anställd på Carlsberg förvandlades arbetsdagen till ett äventyr, som hämtat ur en Indiana Jones-film. Nu ska öljätten utreda händelsen.

En man som skulle leverera tanköl från Carlsberg till en pub i Göteborg fick sig en obehaglig överraskning. För att kunna utföra sitt arbete var mannen tvungen att krypa cirka 50 meter genom en trång tunnel och klättra över ventilationsrör – för att sedan gå på en planka över vatten. Mitt i allt knäckte mannen till ryggen och drabbades av ryggskott.

Händelsen inträffade i slutet av mars och har anmälts till Arbetsmiljöverket som nu kräver att Carlsberg utreder fallet.

Nästa vecka ska representanter från öljätten åka upp till den aktuella puben för att få en bild om hur det ser ut.

– Sedan ska vi sätta oss med fastighetsägaren för att se hur vi tillsammans kan arbeta för att uppfylla kraven som arbetsmiljöverket ställer på en leverans, och för att kunna lämna en rapport, säger Reine Almgren som är teamledare för öltransporter på Carlsberg.

Den aktuella pubben ligger i en mycket gammal byggnad.

– Det är en lokal som har funnits där i över hundra år. Arbetsmiljökraven har förändrats radikalt sedan dess. Syftet med det här är att se till att det inte inträffar en olycka och vi säger till våra anställda att anmäla för att vi ska kunna upptäcka sådant här, säger Reine Almgren.

Mannen ifråga mår bra och har inte behövt sjukskriva sig efter tunnelincidenten.