Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Del av Skrea Strand avspärrad under pågående upprustning av Strandbaden.  Bild: Bengt Magnuzon
Del av Skrea Strand avspärrad under pågående upprustning av Strandbaden. Bild: Bengt Magnuzon

Skrea Strand avspärrad medan Strandbaden rustas upp

Delar av Skrea Strand och den populära badtrappan vid Bacchuspiren är avspärrade under pågående upprustning. Då planerar kommunen att öppna upp igen.

Delar av Skrea Strand och bryggan utanför Strandbaden är avstängd fram till sommaren. Under våren planerar kommunen omfattade upprustning av området där bland annat fler parkeringsplatser ska byggas och strandpromenaden breddas.

– Vi ska vara klara till innan badsäsongen sätter i gång så det blir väl mot slutet av maj. Området blir ett arbetsområde och där vill man inte att allmänheten ska vara inne, säger Jimmy Vänestål som är projektledare på gatu- och trafikenheten.

Även kallbad avstängt

Bryggan utanför Strandbaden ingår inte i upprustningsprojektet och är en populär plats för kallbad. En annan populär kallbadplats är badtrappan ute på piren vid Bacchus, även denna prydd av avspärrningsband. Det dröjde inte länge förrän vinterbadarna uppmärksammade det minskade utbudet av badtrappor och tog till sociala medier.

– Vi kom dit i helgen och blev lite förvånade när vi såg avspärrningarna. Detta är stora ”vinterbadssamlingspunkten” i Falkenberg och då är det förargligt om även bryggan är avstängd. Alla spekulerar hej vilt nu och undrar vad det kan bero på, säger Eva Bergengren, anhörig till vinterbadare.

Enligt kommunens kontaktcenter berodde avspärrningen av badtrappan på en lös bult som ersattes under tisdagen.

Varför är även bryggan vid Strandbaden stängd?

– Det är en juridisk gräns för entreprenören under upprustningen. Det har med både arbetsmiljö och säkerhet att göra. Om det skulle hända någon olycka blir ju de ansvariga och allmänheten ska inte vara inne på arbetsområden helt enkelt, säger Jimmy Vänestål.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här