Skolor får pengar för att öka toleransen

Kommunen delar ut nästan 50 000 kronor till tre olika projekt som ska främja tolerans och motverka främlingsfientlighet.

ANNONS
|

Tångaskolan, Hjortsbergsskolan och Falkenbergs gymnasieskola får pengar som ska användas i arbetet med att främja tolerans och motverka främlingsfientlighet.
Tångaskolan, Hjortsbergsskolan och Falkenbergs gymnasieskola får pengar som ska användas i arbetet med att främja tolerans och motverka främlingsfientlighet. Bild: Arkivfoto Håkan Johansson

Varje år kan kommunens verksamheter ansöka om pengar som ska användas till aktiviteter som främjar tolerans och motverkar främlingsfientlighet. I år har tre ansökningar kommit in och politikerna i kommunstyrelsens arbetsutskott har bestämt att alla tre ansökningarna ska beviljas.

Om ungas utsatthet på internet

Falkenbergs gymnasieskola, Tångaskolan och Hjortsbergsskolan får ta del av pengarna. Falkenbergs gymnasieskola får 16 863 kronor för att genomföra ett projekt på introduktionsprogrammet om vänskap, relationer, samtycke, våld och ungas utsatthet på internet, genus och manliga normer. Pengarna ska användas till metodmaterial, kurslitteratur och fika. Cirka 50 elever berörs av projektet.

Tångaskolan fick ett bidrag på 25 000 kronor för att genomföra ett elevutbyte med en skola i Bosnien. Fyra lärare och 15 elever ingår i utbytet som har som syfte att öka förståelsen och kunskaper om andra kulturer och folk.

ANNONS

”Världens viktigaste bok”

Hjortsbergsskolan får 5 250 kronor för att köpa in 30 exemplar av RFSU:s (Riksförbundet för sexuell upplysning) bok ”Världens viktigaste bok”. Den ska användas i gruppsamtal om puberteten. Samtalen ska ledas av kurator och skolsköterska. Syftet är att öka förståelsen för olikheter och bidra till tryggare elever genom ökad kunskap.

ANNONS