Sjukresor intar Falkenbergstaverna

Nu tar Sjukresor över lokalerna från den gamla restaurangen Taverna 154.

ANNONS
|

Tidigare har sjukresor i Falkenberg utgått från ambulansstationen i Falkenberg. Men på grund av utökad personal och fordon får de inte längre plats i lokalen. I våras skrevs hyreskontraktet på för lokalerna där restaurang Taverna 154 höll till. Enligt Fredrik Dahlberg, avdelningschef för sjukresor i Region Halland beräknas inflytten ske i början av november.

– Just nu håller fastighetsägaren på att iordningställa och bygga om lokalen för att anpassa den efter våra behov, berättar han.

Sjukresor i Region Hallands regi erbjuder gratis liggande och sittande resor till och från läkarvård, sjukvårdande behandling och tandläkare. Falkenbergs sjukfordon körs av vårdpersonal och för att få resa krävs ett intyg om medicinska skäl från vårdpersonal. Efter flytten kommer fordonen som i dagsläget står utomhus att flytta inomhus. Det hoppas Fredrik Dahlberg kommer bidra till mindre fel och brister med fordonen.

ANNONS

– Det finns fördelar att ha fordonen inomhus, särskilt under vintern. Då kan även medarbetarna sköta fordonskontrollen inomhus vilket ger en bättre arbetsmiljö för dem, säger han.

I den nya lokalen kommer även bättre omklädningsmöjligheter och större utbildningslokal finns tillgängliga.

– Givetvis har vi sett många fördelar med att vara i samma hus som ambulanssjukvården men vi kommer fortsätta att ha samma verksamhet i de nya lokalerna. Vi är väldigt positiva till flytten. Den ger oss helt andra ytor att arbeta på, säger han.

ANNONS