Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bild: Pernilla Trieb Dahnberg

Sju frågor till deckarförfattaren C T Karlsson

Som för en drygt en månad sedan debuterade med kriminalroman Bittert Svek, som är först i serien om Falkenbergsmorden.

Du ger ut boken på eget förlag, hur har intresset varit?
– Det har faktiskt varit väldigt stort. Det har spridit sig till Eskilstuna och Luleå och så där. Här i Falkenberg är det många som köper den och jag får ofta fylla på i bokhandeln. Idag ska jag ut på en liten signeringsturné till Vessige och Varberg. Det är svårt att säga exakt hur försäljningen gått. Jag fick hem två pallar med 1500 böcker och har i alla fall sålt minst en tredjedel på en månad.
Är det över förväntan?
– Jag är optimist och har ju tänkt mig att alla ska gå åt. I november ska jag vara med på Halländsk bomässa i Halmstad. Min plan är att jag då ska ha med mig pocketutgåvan. Den trycker jag först när jag sålt alla hårda. Jag hoppas att jag ska kunna få till en ljudbok också.
Ska du läsa in den själv?
– Nej, jag skulle vilja ha en skolad röst med Falkenbergsdialekt. 
Någon från buskisen kanske?
– Nja, den får nog vara lite allvarlig. Men Jojje Jönsson bor ju granne här så Dag-Otto kanske ska läsa in den, men nej det tror jag inte. 
Du hade releasefest i Glommen där du bor, hur var den tillställningen?
– Det var helt underbart. Mari-Louise Wernersson var här och höll ett sådant fantastiskt varmt tal. Massor av folk kom och lyckönskade. Jag är jätteglad och tacksam för det. 
Har falkenbergarna gett dig det gensvar du hoppats på?
– Ja, det tycker jag. Folk stannar mig på stan och jag får mejl, sms och meddelanden på facebook där folk berättar att de älskade boken och undrar när nästa kommer.
När kommer nästa bok då?
– Om allt klaffar så blir det i december. Jag håller på med uppföljaren nu och har redan strukturerat upp fem böcker framåt. Sen har jag idéer till fler.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här