Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Sjätte bilbranden på kort tid

På torsdagskvällen strax innan klockan elva fattade en bil och ett soprum eld på Ormvråksvägen i Falkenberg. Kort därefter, vid klockan 01.20 under natten mot fredagen, fattade ytterligare en bil eld.

Strax innan klockan elva på torsdagskvällen fick räddningstjänsten in ett larm om en brand. Väl på plats stod en bil i lågor på Ormvråksvägen i Falkenberg.

– Det är en skåpbil som brinner och ett soprum på fem gånger fem meter, säger Peter Karlborg, inre befäl på räddningstjänsten i Falkenberg.

Enligt räddningstjänsten finns det ingen spridningsrisk då det rör sig om två isolerade händelser.

Även polis kallades till platsen.

– Enligt uppgifter ska bilen som stod bredvid den som brann också ha tagit skada, säger polisens stationsbefäl i Falkenberg.

Kort därefter fattade ytterligare en bil eld

Det andra larmet kom in vid klockan 01.20 under natten mot fredagen. Men denna gång stod en bil i lågor på Utmarksvägen.

– Det är en bil som har brunnit, men vi har släckt branden och lämnat platsen nu, sade räddningstjänsten inre befäl vid klockan 01.40.

Enligt räddningstjänsten ska branden inte ha medfört några andra skador på närliggande bilar eller liknande.

Polisen upprättade en anmälan om skadegörelse genom brand.

Polisen: ”Vi har förstärkt våra resurser”

Från tisdagskvällen och fram till natten mot fredagen har det inträffat totalt sex bilbränder i Falkenbergs områden. Polisen misstänker att bränderna har varit anlagda, men har i nuläget ingen misstänkt.

Men det har lett till att polisen kontrollerar områdena mer frekvent.

– Jag vet att vi har förstärkt våra resurser i Falkenberg för att kunna arbeta mer riktat mot den problematik som finns där nu, säger Andreas Odén, polisens stationsbefäl i Väst.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här