Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Shlomo Gavie (C), sitter som ledamot i socialnämnden och kommunfullmäktige och är kritisk till att kommunen inte varit tydligare i sin kommunikation i coronatider. Bild: Ola Folkesson

Shlomo Gavie (C) kritisk till information angående möten i coronatider

Klockan 13 på tisdagen har socialnämnden i Falkenberg sammanträde som vanligt. Men Shlomo Gavie (C), ledamot i socialnämnden, kommer inte att närvara. Han tycker att informationen kring hur kommunen agerar i coronatider är för dålig.

– Jag tycker inte att informationen till oss ledamöter har varit tillräcklig. Jag tillhör själv en av riskgrupperna och kommer inte att gå. Jag tycker frågorna är många, hur ska vi gå in i lokalen? Ska de portionera in oss eller ska vi stå 15-20 personer i en kö? Ska vi använda mikrofonerna och fika som vanligt? Det kanske låter banalt men jag tycker det är viktigt att allt är utrett, säger Shlomo Gavie.

Tidigare under tisdagen höll kommunstyrelsen sammanträde i samma sal som vanligt. Något som väcker fler frågor hos Gavie.

– Desinficerar de salen mellan varje möte? I Varberg såg jag att de flyttade kommunfullmäktige till en mer öppen lokal. Jag frågade om det fanns möjlighet att delta på mötet via länk men fick höra att reglementet inte tillåter det. Men jag tycker att i de här extraordinära tiderna måste man tänka om. Sen handlar det inte om att jag tycker mötena ska ställas in men jag tycker inte jag har fått svar på mina frågor kring hanteringen av det här.

"Livet fortlöper ändå"

Daniel Johansson, tillförordnad chef för socialförvaltningen, förklarar att de noga följer Folkhälsomyndighetens regler och rekommendationer.

– Jag pratade med Shlomo igår (läs måndag) och han frågade då om möjligheten att närvara på länk. Men både kommunallagen och reglementet är tydligt med att det är fysik närvaro som krävs. Vi lever i en tid av försiktighet men livet fortlöper ändå och just nu gör vi inget kollektivt avsteg från reglerna.

Har ni skickat ut någon extra information kring sammanträdena när läget är som det är?

– Vi jobbar ganska mycket med informationen när det avviker på ett eller annat sätt. När vi har bytt lokal eller liknande. Men eftersom allting är som vanligt kring mötet har vi inte gått ut med någon extra information. Utan det är de allmänna reglerna som gäller och vi har en ganska stram kommunal övergripande linje, det finns inget behov av att göra undantag från det politiska arbetet.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här