Sex frågor till Ellenor Griph

Den 22-åriga frisören från Falkenberg är en av fyra finalister i kategorin ”Årets elev” i tävlingen Årets frisör 2014 den 7 mars. Hon gick nyligen ut Svenska frisörskolan i Göteborg och jobbar på Salong Cissi i Vessigebro.

ANNONS
|

Hur förbereder du dig inför tävlingen?

– Det är inte så lätt eftersom min modell har flyttat till Luleå för att plugga. Så jag har andra kompisar som jag har fått öva på som inte har samma hårtyp. Men hon kommer hem i helgen så då får jag öva en gång, men jag har gjort frisyren många gånger.

Hur kommer det sig att du är med i tävlingen?

– Jag hade ingen tanke på att vara med men så visade jag mina bilder för en lärare i skolan och hon tyckte att jag skulle skicka in till tävlingen. Jag visste inte ens att det fanns en sådan tävling. Men så skickade jag in och så ringde de och det var skitkul.

ANNONS

Berätta om frisyren som du tävlar med!

– Framifrån ser man rådjurshornet i pannan och extra horn på sidorna som jag har lagt till. Det är inte naturligt här men det är naturligt i naturen, mycket beige och allt är samma toner. Från sidan är det ruffigt och lite medeltidsaktigt.

Hur går tävlingen till?

– Alla kategorier tävlar på plats och i min kategori är vi fyra tävlande. Tävlingen avgörs till 50 procent av bilden som man har skickat in och 50 procent på det man presterar på scenen. Så då är det en jury med experter som avgör. Man har en och en halv timme på sig och man får reda på resultatet direkt efter. Och så är det en gala på kvällen med prisutdelning.

Vad vet du om dina motståndare?

– Det jag har sett på bilderna är att det är mycket färger, som extremt gult och rött. En hade färgat luggen lila. Det är mycket kontraster så jag vet inte vad de tycker om, det kan bli tufft.

Hur är det med nerverna?

– Än har jag inte riktigt fattat det. Men man får ta det som det kommer och ge hundra procent. Fokus får inte ligga på något annat. Jag har ju inte varit med innan så jag vet inte hur jag reagerar men nu är jag jätteglad.

ANNONS
ANNONS