Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Servitris på Hermans slagen i ansiktet

I söndags blev en servitris på Hermans slagen i ansiktet av en okänd kvinna. Nu har polisen fått in tips efter en efterlysning på Facebook.

Det var lugnt på krogen Hermans i Falkenberg i söndags. Krögaren Pelle Ahlström var själv inte på plats men berättar att hans personal hade börjat minska bemanningen.

– Vi hade haft en trevlig restaurangkväll med mycket gäster. Men framåt elva hade det börjar lugna ner sig och vi kunde så smått börja stänga ner. 

Men sedan går allt snabbt. En servitris som är inne i diskrummet hör plötsligt att någon rör flaskorna inne i baren. När hon kommer ut ser hon en kvinna som tidigare suttit i ett hörn med solglasögon och hörlurar. 

– Hon står lutad över bardisken och håller en av våra spritflaskor i handen. Jag springer fram och tar flaskan och försöker få bort henne. Då slår hon mig hårt rätt i ansiktet med öppen hand, berättar servitrisen som vill vara anonym. 

– Hon kallar mig för hora och frågar om hon ska slå mig igen. Jag är livrädd och backar mot mitt överfallslarm. Men jag darrar så mycket på händerna att jag inte hittar det.

En kollega får syn på henne och ser att något allvarligt har hänt. 

– Det enda jag får ur mig är att hon ska trycka på larmet. Sedan håller hon om mig och jag börjar gråta.

När väktare kom till undsättning hade kvinnan redan hunnit lämna restaurangen. Servitrisen, som är i tjugoårsåldern, berättar för HN att hon är van att ta en del skit i sitt yrke. 

– Jag får höra många kommentarer och hanterar ofta folk som är arga och som har druckit en del. Men det här har jag aldrig varit med om tidigare. 

Trots att händelsen var traumatisk vill hon samtidigt hylla både sin chef och sina kollegor för hur de hanterade situationen.

– De har tagit detta jätteallvarligt och verkligen sett till att jag fått den stöttning som jag behöver. 

Efter händelsen gick Hermans ut med en efterlysning på Facebook med ett signalement på kvinnan. Inlägget delade flitigt och nådde över 35 000 personer. 

– Någon som hade sett posten kände igen beskrivningen och visade mig en Facebooksida. Jag kände igen kvinnan direkt. Sen kom fler tips med samma namn, säger servitrisen.

Händelsen polisanmäldes omgående och namnet på den eventuella gärningsmannen har lämnats in till polisen. Johan Sundin, förundersökningsledare hos polisen i Falkenberg, bekräftar att ett tips har kommit in men  att de just nu har en väldigt hög arbetsbelastning.

– Vi har precis lagt detta på en utredare så hur utredningen går vet vi inte ännu. Vi har som sagt fått in ett namn på en möjlig gärningsman men vi vet ännu inte om det stämmer.
 

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här