SD-toppens tafsande på Bjälkö togs upp i rätten

En incident på ett hotellrum i Nacka togs upp i rätten under onsdagen. Varken den åtalade eller målsägande var dock intresserade av att berätta vad som verkligen hände den aktuella kvällen.

ANNONS
LocationFalkenberg||

HN har tidigare berättat om att Peter Lundgren, Sverigedemokraternas EU-parlamentariker, åtalas för sexuellt ofredande, alternativt ofredande. Enligt stämningsansökan ska han ha dragit ner Sara-Lena Bjälkö i sitt knä och fört in sina händer under hennes tröja och behå. Detta ska ha inträffat på en fest i Nacka under Sverigedemokraternas valkonferens under 2018. Han förnekar brott.

Sara-Lena Bjälkö, som är före detta riksdagsman för Sverigedemokraterna (numera ersättare) samt ordförande för Sverigedemokraterna i Falkenberg, har själv inte polisanmält händelsen och har inte varit intresserad av att medverka i polisutredningen.

I dag togs fallet upp i Jönköpings tingsrätt. Tidigare har SD-toppen bekräftat för flera medier att han tafsat på sin partikollega. Men enligt tidningen Expressen säger han i rätten att han inte minns vad som hände den aktuella kvällen. Enligt samma tidning svarade även målsägande att hon inte minns vad som hände på hotellrummet när hon fick frågor om det i rättssalen.

ANNONS

Vill du kommentera hur dagen i rätten har varit?

– Nej, det vill jag inte. Inte i dag, det har varit en lång dag, sa Sara-Lena Bjälkö när HN nådde henne på onsdagskvällen.

Domen meddelas den 28 oktober.

ANNONS