Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stulen Kärlek är en fars som bjuder på kärlek och förväxlingar. På bilden syns Sara Axelsson som frun Berit och Mathias Johnsson som tjuven Bosse.

Sara ser fram emot sin nya roll

Att kasta sig ut i en spännande utmaning. Det är så Sara Axelsson beskriver det när hon tar sig an rollen som Berit i ”Stulen kärlek” som spelas på Storan under våren. – Det ska bli så roligt!

Sara Axelsson är ett välkänt ansikte för publiken i Falkenberg och sedan 2011 har man kunnat hitta henne frekvent i och kring Kålle Gunnarssons olika uppsättningar.
– Det har varit och är fantastiskt att få vara med om allt som händer här! Allt engagemang, all passion, all glädje, värme och öppenhet som finns i och omkring Storan. Att få uppleva hur dess verksamheter bara utvecklas, befästs och växer. Vi är många som har Kålle att tacka för så mycket, säger Sara.

Själv började samarbetet och arbetet för Kålle med att Sara kom in som kursledare på Storans teaterskola. Därefter har arbetet fortsatt, på och av scen.
Man har kunnat se henne ibland annat i Blodsbröder, The Sound of Music, Emil i Lönneberga, Saltkråkan och däremellan har hon även varit musikaliskt ansvarig vid några av Kålles sommarteatrar.
– Det känns nästan lite hemma i Falkenberg nu och det är på något sätt extra speciellt med arbetet kring sommarteatrarna, där man kommer så nära ungdomarna och deras familjer. Jag tycker också att publiken i Falkenberg är så trogna, varma och lever sig med, det är väldigt fint och de är så viktiga.
 

Kul utmaning
Våren bjuder en riktig utmaning känner Sara Axelsson då hon ska vara med i farsen ”Stulen kärlek”. Det är Kålle Gunnarsson som sätter upp och regisserar Krister Classons succéföreställning från 2004, då den spelades på Liseberg och sågs av 75 000 personer. Nu är scenen Teater Storan när farsen ska få nytt liv.
Det ska bli så spännande att ta sig an det här som jag tror att många av oss tycker är en stor utmaning. Jag känner mig lyckligt lottad som känner att miljön är så trygg att jag vågar kasta mig ut i detta.

För ett kast ut i det okända och en ny genre tycker Sara att det är, även om hon sommaren 2011 spelade i farsen Hotelligaren på Fjäderholmarna i Stockholm.
För mig är det en utmaning att det inte finns någon sång att luta sig tillbaka mot utan att det är renodlad teater. Men det ska ändå vara svängigt och ha tempo. Jag känner mig dock väldigt trygg med alla grymma i ensemblen och med Kålle som kommer att ta fram det bästa. Jag litar stenhårt på hans öga och sätt att guida en i att hitta rätt i rollen samt hans känsla för verket. Dessutom känns materialet i sig jättekul och jag skrattar högt när jag läser det. Jag ser också mina vänner i de här rollerna och det kommer att bli så bra.
 

Snart premiär
Repetitionerna börjar i början av februari och den 10 mars går ridån upp för första gången varpå det sedan väntar 22 föreställningar. Farsen är ett förväxlingsdrama som utspelar sig kring ett gift par där åren gjort att äktenskapet hamnat lite i stå men i samband med en värdering av en tavla uppstår en förväxling som bland annat inbegriper en besiktningsman, en tjuv, två ljuvliga grannar och en tavla. Och så Berit, spelad av Sara.
– Jag ser verkligen fram emot att försöka ge Berit liv och jag tror och hoppas att vi kommer att bjuda på många skratt och lite kärlek!

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här