S vill locka företag med skyltar

Det måste synas att Falkenberg har verksamhetsmark till salu. Skyltningen längs E 6 och järnvägen måste bli bättre, menar Socialdemokraterna i en motion.

ANNONS
|

Miljontals människor passerar på olika sätt Falkenberg varje år. Utmed den hårt trafikerade E 6 möts bilisterna av en rad budskap från skyltar längs vägen. Men hittills finns ingen säljande skyltning om verksamhetsmarken som finns tillgänglig i kommunen.

– Ska vi sälja mer mark så behöver vi skylta med det, säger oppositionsrådet Per Svensson (S) som under måndagen lämnade in en motion med rubriken "syns man inte så finns man inte".

Kommunen har gott om mark, färdig att erbjuda företag som vill etablera sig i Falkenberg. De stora kommunala arealerna finns förutom på Smedjeholm just utmed E 6. Socialdemokraterna vill marknadsföra all tillgänglig mark bättre, även markområden i exempelvis Långås och Fagered.

ANNONS

– Om man inte är från Falkenberg så är det inte helt lätt att veta att vi har så mycket mark som vi har till salu, säger Per Svensson som fick idén efter att ha fått frågan om tillgänglig mark från en näringsidkare.

– Samtidigt ska vi inte framstå som desperata utan i stället visa upp vilken framgångsrik näringslivskommun vi är. Vi är ju på plats 25 över landets bästa näringslivskommuner och vi har ett framgångsrikt näringslivsbolag, men just marken borde vi marknadsföra bättre.

Med motionen vill socialdemokraterna ge kommunstyrelsen uppdraget att, tillsammans med det kommunala näringslivsbolaget, marknadsföra alla platser där kommunal verksamhetsmark är till salu.

ANNONS