Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/10

Sökandet efter Dante över

Tolvårige Dante hittades avliden efter tre dygns intensivt letande.

Missing People, polis, militär och privatpersoner kraftsamlade under tre dygn innan den försvunne pojken Dante hittades.

Under fredag förmiddag genomfördes sökning med sonar i Ätran med hjälp av marin personal i området ovan och nedanför gamla E6-bron. En mindre båt sökte också i området runt laxbron.

Under torsdagen infördes flygförbud över Falkenberg på polisens begäran. Förbudet gäller alla flygfarkoster, även drönare, modellflyg och skärmflyg. Flygförbudet kommer gälla fram till tisdag nästa vecka.

Tolvårige Dante försvann från Tröingebergsområdet vid femtiden på tisdagseftermiddagen.

Detta har hänt:

– Tisdagen den 7 november fick polisen in en anmälan om att tolvårige Dante med Downs syndrom försvunnit på Tröingeberg i Falkenberg vid 17-tiden.

– En sökinsats inleddes och frivilligorganisationen Missing people kopplades in. Vid 23-tiden inledde polisen en särskild händelse för att så mycket resurser som möjligt skulle kunna tas i anspråk i sökandet.

– Onsdagen den 8 november anslöt militär till sökningarna och polisen inledde en förundersökning med rubricering människorov. "Det betyder inte att vi vet att han blivit utsatt för brott. Vi har inte skäl att tro det trots att en förundersökning nu är inledd. Men det är nödvändigt för att vi ska kunna använda oss av tvångsmedel", sa polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.

– Omkring 2000 personer anslöt sig till Missing peoples sök under onsdagen, vilket dittills var den största sökinsats som organisationen någonsin gjort på en och samma dag.

– Torsdagen den 8 november fortsatte sökningarna både från luften och marken. Polisen genomförde flera dyk i Ätran, men utan resultat.

– Fredagen den 9 november klockan 15.40 hittades Dante vid Hertings kraftverk avliden, meddelade polisen vid en presskonferens.

LÄS MER: Polisen söker vidare med hundpatruller i natt

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här