Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Bild: Håkan Bergström/Arkiv

Söderbron stängs av i två månader

Under två månader kommer bron vara helt avstängd för motortrafik på grund av reparation.

Mellan den 3 april och 31 maj är Söderbron i Falkenberg helt avstängd för motortrafik. Anledningen är att delar av bron ska repareras. Däremot kommer cykel - och gångbanan att fortsatt vara öppen. 
– Det bästa tipset för att ta sig fram i Falkenbergs centrala delar är att cykla. För de som har möjlighet att göra det kommer det vara ett mycket smidigare alternativ än att ta bilen, säger kommunens gatuchef Anneli Johannson, i ett pressmeddelande.

Anledningen till broreparationen är att en järnkonstruktion mellan vägen och bron måste bytas ut. I samband med reparationen kommer det även bytas beläggning på hela bron. 

Enligt kommunen passerar i snitt 10 000 bilar över Söderbron en vardag, vilket gör den till en av Falkenbergs mest trafikerade leder. Det här innebär att trafiksituationen under reparationen kommer bli rörig. Kommunen tittar nu på hur man kan underlätta för trafikanterna. 
– Vi har till exempel en bra dialog med Hallandstrafiken och med Trafikverket. Vi tittar också på vilka tillfälliga trafikregleringar som skulle kunna underlätta för biltrafikanter, säger Anneli Johansson i pressmeddelandet.
 

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här