Ingen racerbana. Socialdemokraterna tycker inte att Skrea strand ska användas till mc-tävlingar. 
Ingen racerbana. Socialdemokraterna tycker inte att Skrea strand ska användas till mc-tävlingar. 

Sågar förslag om beach race på stranden

Socialdemokraterna vill till varje pris stoppa den planerade motorcykeltävlingen på Skrea strand i höst.

ANNONS
|

I början av året skickade Motorklubben Falcon in sin ansökan till polisen. Tanken är att under en dag arrangera ett så kallat beach race mellan Strandbaden och Netas berg. Man hoppas locka ett par hundra förare och några tusen åskådare.

Dispensansökan

Ärendet har skickats för yttrande till olika instanser. Bland annat länsstyrelsen eftersom det krävs dispens därifrån för att få köra på stranden. Om marken tål belastningen är en av flera aspekter att ta hänsyn till och något beslut har ännu inte meddelats därifrån.

Men om garantier ges för att stranden inte tar skada har representanter för destinationsbolaget och kultur- och fritidsnämnden sagt sig vara positiva till evenemanget.

ANNONS

Oroar S

Något som fått socialdemokraternas fullmäktigegrupp att agera.

– Det har kommit yttranden från olika håll och man verkar inte se några allvarliga hinder för att genomföra det. Men vi kommer göra allt vi kan för att stoppa det. Jag hoppas att det lyfts till tekniska nämnden så att det blir ett politiskt beslut. Jag vet att många andra, till exempel moderaterna och miljöpartiet tycker likadant, säger Per Svensson.

– Vi vill värna de känsliga klitterna och tycker att det ger helt fel signaler att släppa loss hundratals enduromotorcyklaroch tusentals åskådare på vår finaste strand. Det är kanske ett av de dummaste förslagen i modern tid! dundrar oppositionsrådet.

ANNONS