Så vill tekniska nämnden investera

Tekniska nämnden vill se nya platser för food trucks, utökad vinterbelysning i innerstaden och en mer användbar Rörbecksplats.

ANNONS
|

I en sammanställning redovisar nu tekniska nämnden vilka investeringar politikerna vill se de kommande fem åren.

– Det är viktigt att säga att det här är något som diskuterats fram över partigränserna. Vi har varit överens om problem och behov men haft olika uppfattningar om när det ska åtgärdas, säger Jan Dickens (S), vice ordförande i nämnden.

Utöver de större investeringarna (se bilden) innehåller sammanställningen även önskemål om en rad mindre investeringar. Bland annat ska slitage och sättningar i gatan, som gör att brunnar kan hamna ovan gatunivån, åtgärdas för 300 000 kronor. En lika stor summa tilldelas flera olika projekt: rusta parkeringar inom Ågårds industriområde, bygga ett uteförråd intill förskolan Boken, renovera Röda Korsstugan på Skrea strand, göra i ordning p-platser på Sommarvägen, samt skapa fler platser för food trucks i staden.

ANNONS

300 000 kronor är också vad som planeras för en utökning av vinter- och julbelysningen som tidigare tänts första advent och släckts i slutet av januari. Där finns även ett önskemål om att förlänga den tiden och göra belysningen sammanhängande i hela innerstaden.

Borttagna träd har skapat fula håligheter på sina ställen i gatumiljön, anser nämnden som nu vill skjuta till en halv miljon kronor för att återställa områdena. Det dubbla, en miljon kronor, avsätts till gatubelysningen då den har varit svår att sköta inom tidigare budget.

I sammanställningen framgår också att stadshusets baksida som gränsar till Apoteksgatan har blivit ett tillhåll för ungdomar. För att minska risken för att personer klättrar upp på taket, föreslår nämnden att gården skärmas av med staket och grind. Att som allt får det kosta en miljon kronor.

Vidare ska Rörbecksplatsens södra del beläggas med natursten för att öka användningsmöjligheterna. I dag ligger det grus på platsen. Även för detta avsätter nämnden en miljon kronor.

– Vårt stora problem är bristande underhåll på våra fastigheter, gator och vägar som kommer att leda till ökade kostnader framöver, säger Jan Dickens som gärna hade sett ett högre tempo i arbetet.

I november tar kommunfullmäktige ett slutgiltigt beslut om nämndens planerade investeringar.

ANNONS
ANNONS