Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Så vill Peggen rädda kvar Skrea motell

Peggen Andersson ger sig inte i kampen om Skrea motell. Falkenbergsprofilen vill nu köpa loss motellet. Men fastighetsägaren ser helst nya bostäder i området.

Vi har tidigare rapporterat om Skrea motell som en gång i tiden var en populär mötesplats som lockade både busslaster med turister och falkenbergare. Men sedan några år tillbaka står motellet och förfaller och väntar på att rivas.

Ägaren till fastigheten och delar av området är TMD Fastigheter hemmahörande i Göteborg. Sedan 2016 finns planer, tillsammans med Derome, på att bygga nya bostäder.

Peggen vill skapa en känsla av 50-talet

Men i våras gick falkenbergsprofilen Peggen Andersson ut med idén att rädda Skrea motell. Han vill skapa ett motell som det såg ut på 1950- och 60-talet och erbjuda övernattning, husmanskost och regelbundna motorträffar.

– Min vision är att återupprätta restaurangen och servera husmanskost som man gjorde på 60-talet med en modern touch och naturligtvis Skreamackan, sa Peggen Andersson då.

Peggen Andersson har sedan dess skissat vidare på sin idé och försökt få med andra entreprenörer på tåget. Vid midsommar skickade han ett mejl till TMD Fastigheter.

– Jag har lagt ett bud och berättat vad jag kan tänka mig att ge för Skrea motell. Jag bad dem fundera över det under sommaren, säger han.

Tackade nej till bud

Peggen menar att han inte hört något från TMD sedan dess. Men Mehmet Bekar, vd på företaget, säger att de visst svarat på Peggens förfrågan.

– Vi har fått ett bud från Peggen och tackat nej. Vi fortsätter med planerna på att bygga bostäder. Vi väntar på att kommunen ska godkänna detaljplanen, säger han.

Men hur ser du på att Skrea motells framtid?

– Det känns mer som en dröm och jag tror inte det blir verklighet. Det finns två, tre stycken som haft kontakt med oss om det, men ingenting har ändrats sedan sist.

Så ni vill inte sälja marken?

– Får vi ett intressant bud kan vi tänka oss att sälja. Men som sagt, just nu är vi inställda på bostäder.

Läs också: Skrea motell – från storhetstiden till dagens förfall

Läs också: Peggens vilda idé om Skrea motell

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här