Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Så vill aktivisterna stoppa cirkusen

Det kommer att bli cirkus i Falkenberg på torsdag, trots alla lappar som tejpats på reklamskyltarna. – Jag kommer att polisanmäla detta i morgon, säger cirkusens turnéledare.

"Inställt pga djurplågeri". Så står det på nära nog samtliga reklamskyltar som Cirkus Maximum fått tillstånd att sätta upp i centrala Falkenberg. Även om det inte är första gången det händer så reagerar cirkusens turnéledare med bestörtning.

– Det är så tråkigt att de inte respekterar vår egendom och anklagar oss för något som vi inte står för. Det är illvilliga djurrättsaktivister. De är fanatiska i sin världsbild, säger Helena Schicht.

Cirkusen har fått vänja sig vid liknande tilltag. Till och från står också personer utanför cirkusen och delar ut flygblad med liknande innebörd till publiken.

– Det tror jag att var och en fattar. Vi skulle inte kunna visa upp djur som inte mår bra. Våra djur är välmående, sociala och i gott hull, som länsveterinären skriver, säger turnéledare.

Exakt vem eller vilken organisation som ligger bakom aktionen vet inte cirkusen även om Helena Schicht har sina aningar.

– Det finns någon konstig föreställning om att det är ok att riva ner dem för att skyltarna ändå inte är godkända. Så är det inte. Vi har tilldelats platser och fått våra affischer godkända av kommunen.

Att aktionen skulle påverka föreställningen på torsdag tror dock inte Helena Schicht.

– Jag tror att de flesta förstår att om vi av någon märklig anledning skulle behöva ställa in en föreställning så hade vi plockat bort skyltarna, säger hon.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här