Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Så tänker Falkenbergarna som reser iväg över jul

Trots att det blir en annorlunda jul i år förväntas många ge sig ut på vägarna eller tågspåren för att fira med släkten. Men på tågstationen och bensinmackarna i Falkenberg är det enkelt att hålla corona-avstånd.

Shell-macken på Skrea backe i Falkenberg, utmed E20, är relativt tom på folk på onsdagsförmiddagen. Där står inga bilar fullpackade med familjemedlemmar och julklappar och tankar för att ge sig av och fira jul med släkten. Huruvida det beror på att Falkenbergarna följer Folkhälsomyndighetens rekommendation, som säger att man bara ska resa om man måste, är svårt att svara på, men på macken upplever man att kunderna inte är lika många som vanligt.

– Igår och i förgår var det mer, men hittills idag har det varit väldigt lugnt här. Jag tror att folk rör sig mindre i år och inte åker lika långt för att träffa släkt och vänner som de hade gjort ett vanligt år, säger Jenny Iverstål som är chef på bensinmacken.

Nästan helt tomt på tågen

I Folkhälsomyndighetens rekommendationer för säkert resande ingår att den som reser om möjligt ska välja andra sätt än kollektivtrafik. Men Anita Gudén, som ska ta tåget ner till Helsingborg för att fira jul med sin mamma, är inte särskilt orolig.

– Det behöver inte vara så farligt om man gör det det på ett smart sätt och åker vid rätt tider. Jag har åkt några gånger det senaste och då har jag haft nästan en hel vagn för mig själv, säger Anita Gudén.

En annan falkenbergare som ska resa bort över julhelgen är Santosh Poudel. Han sitter på stationen och väntar på ett tåg till Malmö och han är inte heller särskilt orolig för att åka kollektivt i pandemitider.

– Jag tar det väldigt försiktigt. Eftersom jag är ung är jag inte så orolig för smittan men det blir ändå ingen stor fest i år. Jag ska fira jul med familjen och vi blir bara tre eller fyra personer, säger han.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här