Motionshuset gick i konkurs i mitten av april. Nu har nya investerare startat upp ett nytt gym i fastigheten.
Motionshuset gick i konkurs i mitten av april. Nu har nya investerare startat upp ett nytt gym i fastigheten. Bild: Håkan Johansson

Så stora var Motionshusets skulder vid konkursen

Konkursförvaltaren är klar med bouppteckningen efter Motionshusets konkurs. Största enskilda skulden var till ett fastighetsbolag med säte i Varberg. Även Falkenberg Energi går miste om ett större belopp.

ANNONS
|

Konkursen inleddes den 12 april. Det var ägaren Pernilla Andersson som på egen begäran försatte gymmet i Falkenberg i konkurs efter 18 år.

LÄS MER:Motionshuset i Falkenberg i konkurs efter 18 år

Nu är konkursförvaltaren Anders Ericson klar med bouppteckningen. Skulderna uppgick till 1 086 631 kronor och tillgångarna var på 207 456 kronor. Bristen i boet är 879 165 kronor.

– Den egendomen som överläts täcker inte alla skulder som Motionshuset hade vid konkursen. Så det är fortfarande en brist i boet, säger konkursförvaltare Anders Ericson.

Konkursboet har överlåtit verksamheten till nya investerare som köpt upp utrustningen. I ägarkonstellationen ingår fotbollsprofilen Pär Zetterberg.

LÄS MER:Nya delägare räddar Motionshuset i Falkenberg

Motionshuset tidigare ägare Pernilla Andersson har gått in som vd i det nya bolaget som bedriver gym- och träningsverksamhet.

ANNONS

Var det något i den här konkursen som överraskade?

– Nej, det är inget som sticker ut, det är en vanlig konkurs eller hur man ska uttrycka det. Här är inget speciellt som sticker ut, säger Anders Ericson.

Lönefordringarna på 272 000 kronor omfattas av den statliga lönegarantin.

Största leverantörsskulderna var till hyresvärden Stormens Fastigheter AB på 225 186 kronor, Skatteverket har en fordran på 106 288 kronor och Falkenberg Energi går miste om drygt 57 000 kronor.

Trots att Stormens Fastigheter AB förlorar drygt 225 000 kronor i konkursen har de valt att fortsätta hyra ut lokalen till Motionshuset.

– Som fastighetsägare får vi jobba långsiktigt och vi har haft dem som hyresgäster länge. Nu är det en ny ägarkonstellation. Vi får väga förlusten på 225 000, vilket är mycket pengar, mot helhetsbilden, säger Pontus Grönvall, ägare till Stormens Fastigheter.

Så ni som fastighetsägare hade inga betänkligheter med att fortsätta hyra ut lokalen till ett gym?

– Vi tycker att de presenterade en bra ägarkonstellation som vi kände oss trygga med, som sagt så ser vi på det här långsiktigt. Vi ville ge dem chansen.

Totalt 28 fordringsägare påverkas av konkursen och flertalet av beloppen är från några tusenlappar upp till drygt 30 000 kronor.

ANNONS

LÄS MER:Pernilla om varför Motionshuset i Falkenberg gick i konkurs

ANNONS