Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Janne Andersson, vd på 2Entertain, medger att corona slår hårt mot nöjesindustrin.
Janne Andersson, vd på 2Entertain, medger att corona slår hårt mot nöjesindustrin.

Så slår corona mot 2Entertain

Produktionsbolaget från Falkenberg tvingas ställa in och skjuta upp föreställningar på grund av corona. "Klart det kommer att slå mot oss", säger vd Janne Andersson.

Precis som många andra branscher slår coronaviruset hårt mot upplevelseindustrin. En stor spelare på den planen är produktionsbolaget 2Entertain.

Med direktiven att det högst får samlas 500 personer vid sammankomster har 2Entertain tvingats ställa in en hel rad av föreställningar. Exempelvis Dannys show i Halmstad, Häxorna på Eastwick på Cirkus och resterande föreställningar på Wallmans arenor i Oslo och Köpenhamn.

– Vi har ställt in de föreställningar som har över 500 personer i publik och kört på som vanligt med dem under 500. Men det är klart att det slår hårt. Det är ingen biljettförsäljning att tala om, hela industrin har ju jätteproblem, säger Janne Andersson, vd på företaget.

Hur påverkar det företaget?

– Alla förlorar på det här men jag har ingen direkt summa just nu. Vi har en plan fram till den 4 april, sedan får vi ta nya tag efter det. Men man kan nog använda ordet kris över hela Sverige.

– Men vi är ett så pass stort bolag, så vi har en annan uthållighet jämfört med mindre företag.

Har ni tvingat dra ner på personal?

– Inte i Sverige men i Norge har 38 personer permitterats fram till 28 mars. Det handlar om personal som jobbar med underhållning på kryssningsbåtar.

I fredags var det premiär för "Stulen kärlek" på Lisebergsteatern. Lokalen tar vanligtvis 517 gäster men är nu begränsat till 460 besökare.

– Jag var själv på premiären. Folk kom fram till mig och tackade för att vi spelade, man vill ha något roligt att se fram emot i dessa tider, säger Janne Andersson.

Hur har ensemblen reagerat, någon som inte vill uppträda?

– Det finns inga tveksamheter. De har en rätt bra syn på det hela, är du inte frisk ska du inte komma, då får någon annan kliva in i stället.

Janne Andersson hoppas att många av de inställa föreställningarna ska sättas upp vid ett senare tillfälle.

– Vi vet ju inte hur länge det här varar. Vi följer utvecklingen minut för minut. Sedan får vi återkomma med ersättningsdagar. Vi har flera olika reservplaner att använda oss av, säger han.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här