Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bilder från förundersökning, man skar sönder däck på polisbil.
Bilder från förundersökning, man skar sönder däck på polisbil.

Så rustar polisen inför midsommar

Rattfyllerier och bråk hör inte till ovanligheten när det gäller midsommar. Men i år får polisen hålla ett extra öga på att de nya restriktionerna följs.

Midsommar väntar runt knuten, men årets firande kan bli något mindre traditionsenligt. Till följd av den rådande pandemin har alla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar för över femtio personer ställts in. Men huruvida polisen rycker in vid större midsommarfirande har en juridisk gränsdragning, enligt Christer Bartholdsson, Falkenbergs lokalpolisområdeschef.

— Vi kan tycka och tänka om lämplighet gällande privata fester hemma i trädgården, men det handlar om vad vi har för juridisk stämpel på det. Privata fester över femtio personer uppfyller inte kraven om en allmän sammankomst eller offentlig tillställning, säger han.

Han poängterar att midsommarfirandet varit mycket lugnare i Falkenberg de senaste åren, och att polisen kommer lägga resurser runt centrum och campingar.

Vill minska smittspridning

Enligt Varbergs lokalpolisområdeschef Anders Wiss brukar det alltid finnas extra polisresurser på plats under midsommar. Polisen har dessutom organiserats för att kunna bemöta ärenden i hela Halland, om det skulle finnas behov för det.

Han förklarar att polisen kan säga till om de upptäcker större folksamlingar vid högtiden, även om det skulle gå utanför den juridiska benämningen om allmänna sammankomster eller offentliga tillställningar.

— Vi kan försöka uppmana personer till att söka upp andra platser istället, för att minska smittspridningen på det viset, förklarar Anders Wiss över telefon. Han fortsätter:

— Vi tycker det är viktigt att inte samlas i för stora klungor och att inte umgås för tätt. Det handlar om en pågående smittspridning denna sommaren. Man hoppas att folk tar sitt ansvar och tänker på att det fortfarande pågår en smitta i samhället. Det är inte över än.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här