Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/1

Så påverkas busstrafiken av Wheels & Wings i Falkenberg

Busstrafik kommer att ledas om under Wheels & Wings i Falkenberg. Många hållplatser dras in och förseningar är att vänta. Hallandstrafiken uppmanar resenärer att ”vara ute i god tid”.

I helgen (fredag 15 juli och lördag 16 juli) arrangeras Wheels & Wings i Falkenberg. Det gör att busstrafiken får ändrade rutter.

Alla bussar som kör i centrum får nya körvägar och många hållplatser dras in helt under båda dagarna från klockan 17.00 och resten av trafikdygnet, meddelar Hallandstrafiken. Busstrafiken kommer att utgå från bussterminalen på Holgersplan och inga bussar kör vid Stortorget.

"Tänk på att vara ute i extra god tid då alla bussresor i Falkenberg kommer att ta längre tid under evenemanget. Det här är förstås extra viktigt om man ska resa med linje 1 och sen har ett tåg att passa. Då rekommenderar vi att du tar minst en tidigare buss än vanligt” säger Peter Gyllander, presschef på Hallandstrafiken, i ett pressmeddelande.

Ber om förståelse – förseningar väntas

Enligt Gyllander så kommer det troligtvis även uppstå förseningar.

"Vi passar på att vädja om förståelse för att det troligen uppstår förseningar för bussarna under cruisingen i Falkenberg och som sagt att vara ute i extra god tid både när det gäller avgångstiderna och med att skaffa biljett före resan”.

Hallandstrafiken kommer att ha extra bemanning på Kundservice för att kunna svara på frågor via telefon och chatt. Det kommer även finns en kundvärd på Bussterminalen på Holgersplan.

På Hallandstrafikens hemsida finns mer information om hur busslinjerna påverkas.

LÄS OCKSÅ: Arrangören orolig inför Wheels & Wings återkomst i Falkenberg

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här