Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Så hanterar mataffärer väntad rush inför helgen

Midsommar och många sommargäster i Falkenberg. I coronatider rustar mataffärerna inför en väntad rush med att hålla koll på hur mycket folk som vistas i butikerna.

Systembolaget har sedan länge ett kösystem för att inte riskera trängsel mellan hyllorna inne i butiken. När tillräckligt många är inne i lokalen har man personal i entrén som stoppar och sedan släpper in folk efterhand som kunderna passerar ut.

Inför den väntande rushen i midsommar har Willys infört ett liknande system. Där har man spärrat av en del av parkeringen precis framför entrén och slussar via staket in kunderna i en gång med markeringar och uppmaning om att hålla avstånd.

– Vi började redan i tisdags. Det har inte varit någon jättelång stund man fått vänta hittills. Vi räknar med att den stora rushen blir på torsdagen och fredag förmiddag, berättar Rasmus Gustafsson som dirigerar folk i rätt riktning.

Hur tar kunderna det här?

– Det har gått bra. Utom en man som blev jättearg och satte sig i bilen igen och körde iväg.

Andra matbutiker tänker i liknande banor inför den stora mathelgen.

– Vi kommer att räkna folket i butiken. Överskrider det ett visst antal så kommer vi att ha folk som håller ordning på det vid ingången, säger Max Landin på Coop Forum.

Även Ica Kvantum på Sandgatan väntar en rush på torsdagen och fredagen.

– Vi har inte satt upp något staket ännu, men har planer på att göra det om det skulle bli något problem. Det har inte varit så mycket folk ännu. Men vi har väldigt noga koll på hur många som vistas i butiken, berättar Simon Ericsson tidigt på onsdagskvällen.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här