Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/16

Så här ser nyrenoverade delen av gallerian i Falkenberg ut

Renoveringen av gallerian vid Stortorget är i full gång, men det hindrar inte en mikroinvigning. I kvarteret Hjulet smygöppnar ett nytt gångstråk och två butiker.

Gallerian i kvarteret Hjulet förväntas vara helt klar juni 2021. Sakta men säkert slår de nya butikerna upp dörrarna. Den 26 november öppnar livsmedelsbutiken Coop och secondhand-butiken Beyond Retro.

– Gallerior har haft det tufft de senaste åren, det gäller även denna, förklarar koncept- och varumärkesstrategen Jenny Wulf, som hjälper fastighetsägaren i projektet Kvarteret Hjulet. .

Jenny Wulf tror att framtidens galleriabesökare i Falkenberg kan vara en storstadsbo som flyttat till en mindre stad. Hen har utbildning, god ekonomi, hållbarhetstänk och strävar efter att förverkliga sig själv. Det är med denna person i tanken som den nyrenoverade gallerian är återuppbyggd.

Men ännu är inte alla lokaler fyllda.

– Vi vill att alla butiker i framtiden på ett eller annat sätt ska präglas av ett hållbarhetstänk, säger Jenny Wulf. Men vi har haft svårt att hitta eldsjälar i Falkenberg som vågar flytta in och driva butiker.

I gallerian målas väggar i jordtoner, som butiksägarna själva fått vara med att påverka, och på golvet läggs valnötsfärgad tilja.

Med målbilden ”mysig” förklarar Jenny Wulf att det skall kännas som att komma in ett vardagsrum när man stiger in på gallerian i kvarteret Hjulet.

– Tanken är att det ska kännas som att komma hem, säger Jenny Wulf.

Läs mer: Beyond Retro öppnar butik i Gallerian i Falkenberg

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här