Så gick årets laxfiske

Även om det dröjde en hel månad innan det började nappa i Ätran landade säsongens fångst på 132 laxar.

ANNONS
|

Fiskesäsongen avslutades den 30 september och totalt fiskades det upp 132 laxar och runt 25 laxöringar. Men 13 fiskar kastades tillbaka eftersom all fisk över 75 cm samt alla honor återutsättas under september månad.

–Men alla registrerar inte sin fångst, säger Camilla Hamnemo, chef på enheten skog och kust på Falkenbergs kommun.

På turistbyrån i Falkenberg såldes det något färre fiskekort än i fjol. Säsongskorten låg på samma nivå som tidigare år, men det var försäljningen av dagskort som hade minskat.

–Men det jag tror att det beror på att personer har bokat via nätet eftersom den funktionen finns tillgänglig nu, säger Camilla Johansson på Falkenbergs destinationsbolag.

ANNONS

Den 21 juni, strax nedanför Tullbron, drog Falkenbergsbon Magnus Qvarnström upp årets största fisk - en lax på åtta kilo.

På andra plats i tävlingen "Årets Lax" kom Jesper Ljungberg, även han från Falkenberg och Stefan Torsson från Varberg kom på tredje plats. Men han fångade dock den största laxöringen (2,9 kg).

HN har tidigare rapporterat om att laxfisket verkar gå något bättre i år. Men fortfarande är det långt till fångsterna som noterades innan Hertingforsens fåra öppnades igen.

Läs också: Laxen nappar inte vid bron

ANNONS