Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Så går det för frisersalongerna i Falkenberg under pandemin

Coronapandemin och restriktionerna slår hårt mot landets frisersalonger. I Falkenberg har flera frisörer märkt ett tydligt kundtapp.
– När andra vågen kom dalade det igen, säger frisören Betty Claesson.

Branschorganisationen Frisörföretagarna vittnar om ett ansträngt läge över hela landet när det kommer till hur frisörerna klarar kampen mot pandemin.

– Det har varit katastrof och många verksamheter i landet har tappat mer än hälften av omsättningen. Det gäller framför allt de salonger som har en äldre kundkrets, säger Staffan Westman, vice vd på Frisörföretagarna.

Salong LaFrizz i Falkenberg har klarat sig bra, även om effekterna av pandemin varit tydliga. Där arbetar fem personer och förra våren och delar av sommaren korttidspermitterades personal.

– Det är klart att pandemin påverkat oss men det går bättre än vi trodde i våras. Det var mycket ovisshet då men vi har kunnat ha öppet i princip som vanligt hela tiden och anpassat oss efter läget, säger Betty Claesson, delägare i LaFrizz.

Betty Claesson berättar om ett kundtapp på 20 procent, men att det sedan dess vänt till det bättre.

– Det har inte varit några fester eller bröllop och det påverkar ju. Efter sommaren tror jag att många upplevde att det började lugna ner sig och då hade vi ett uppsving. När andra vågen kom dalade det igen, säger hon.

Staffan Westman på Frisörföretagarna menar att de salonger som var snabba med åtgärder som till exempel munskydd har klarat sig bättre.

– Vi har munskydd på oss när vi klipper om kunden vill. Vi följer alla rekommendationer och stannar hemma vid symptom. Vi har också tagit bort regeln att kunder måste höra av sig i god tid om de inte kan komma, nu kan de ställa in i sista stund, säger Betty Claesson.

Även La Vogue i Falkenberg har märkt att kunderna blivit färre till följd av pandemin. Samtidigt säger Cathrin Arvidsson att det på det stora hela inte innebär någon fara för verksamheten.

– Jag pratar med kunder varje dag och vet att det är många som mår dåligt av att det är mörkt och kallt och dessutom en pandemi, men jag ser ljust på framtiden och längtar efter vaccinet nu, säger Cathrin Arvidsson på Salong La Vogue.

Hon får medhåll av Betty Claesson som också hoppas på en ljusare framtid.

– Nu vill vi ha fester och bröllop och hålligång. Vi hoppas på vaccinet och pigga och glada kunder, det håller vi tummarna för.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här