Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/41

Så firades nationaldagen i Falkenberg

Falkhallen fylldes av folk både inomhus och utomhus som ville fira nationaldagen i det soliga vädret. Bläddra bland bilderna för att ta del av firandet.

Dagen inleddes med familjeaktiviteter utanför Falkhallen. Magnus cirkusskola lockade många barn som ville prova på att jonglera, gå på lina och rocka med rockring. En som tog chansen att balansera med diablo var Ninna Sjöholm. 

– Jag är proffs, jag har övat hemma i ett år. Jag provade styltor också, det var lite svårt, säger hon. 

Nationaldagsfirarna fick även besök av clownen Pam som sprang omkring och roade barnen med mimspel och cirkustricks. Dessutom fick barnen möjlighet att kolla in hur det ser ut inne i en riktig brandbil hos Räddningstjänsten väst. 

Familjen Herrström, bestående av Sara, Robert och barnen Molly och Wilma, var där och firade. För Sara är 6 juni en viktig tradition. 

– Jag vill ha det som i Norge där det är folkligt, mysigt och något som verkligen alla får vara med på. Jag hoppas att det blir mer folkfest, säger hon. 

Innan det var dags för den traditionella ceremonin inne i Falkhallen dansade folkdanslaget Falkringen traditionella danser iklädda folkdräkt. Så småningom blev det dags att bege sig in i hallen där Per Johansson, ordförande för kultur- och fritidsnämnden, inledde med ett tal. Han passade på att tacka Falkenbergs föreningsliv som han menar har gjort mycket för integration. 

– Det svenska civilsamhället gör väldigt mycket. Det märktes inte minst under terrordådet i Stockholm då människor slöt upp och öppnade sina hem för varandra, sa han. 

LÄS OM VARBERGS NATIONALDAGSFIRANDE HÄR: 
 

 

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här