Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Henrik Montgomery/TT
Bild: Henrik Montgomery/TT

Så blir fjärrundervisningen i Falkenberg

Fjärrundervisningen på högstadieskolorna i Falkenberg fortsätter men det finns skillnader. Så här funkar det på de olika skolorna.

Högstadieskolorna i Halland fortsätter med fjärrundervisning på grund av det ansträngda smittoläget. Men en del elever kommer att återgå till skolan från och med måndag den 25 januari.

– I grunden kommer det att se likadant ut på alla skolor även om det kommer att skilja sig mellan vilken årskurs som kommer tillbaka vilken vecka. Beslutet som är taget av nämnden är att en tredjedel av eleverna kommer nästa vecka och att man sedan successivt ökar till 50 procent, säger Helene Malmström, grundskolechef i Falkenberg.

Vecka 9, alltså veckan efter sportlovet i Falkenberg, ska årskurs 9 vara tillbaka på skolorna. Eftersom de får sina slutbetyg från grundskolan i år prioriteras de framför de andra årskurserna. Planen är att årskurs 7 och 8 samtidigt kommer att vara i skolan varannan vecka.

– Förutom det här görs det individuella bedömningar angående enskilda elever som har vissa svårigheter och behöver vara i skolan hela tiden , säger Helene Malmström

Friskolan Vesterhavsskolan tänker på samma sätt som på de kommunala skolorna, berättar rektorn Bengt Walter. På måndag kommer årskurs 7 tillbaka till skolan och går en vecka, sedan växlar man till årskurs åtta och veckan efter till årskurs nio. Alltså är man som elev på plats i skolan var tredje vecka.

Apelskolan

Eleverna i årskurs 7 återgår till skolan medan årskurs 8 och 9 fortsätter med fjärrundervisning. Tidigare har även elever i årskurs 6 fått fjärrundervisning, men de kommer precis som eleverna i årskurs 7 tillbaka till Apelskolan nästa vecka.

Falkenbergs Montessoriskola

Eleverna i årskurs 9 återgår till skolan medan årskurs 7 och 8 fortsätter med fjärrundervisning.

Skogstorpsskolan

Eleverna i årskurs 7 återgår till skolan medan årskurs 8 och 9 fortsätter med fjärrundervisning.

Söderskolan

Eleverna i årskurs 9 återgår till skolan medan årskurs 7 och 8 fortsätter med fjärrundervisning.

Tullbroskolan

Eleverna i årskurs 7 återgår till skolan medan årskurs 8 och 9 fortsätter med fjärrundervisning. Tidigare har även elever i årskurs 6 fått fjärrundervisning, men de kommer precis som eleverna i årskurs 7 tillbaka till Tullbroskolan nästa vecka.

Tångaskolan

Eleverna i årskurs 9 återgår till skolan medan årskurs 7 och 8 fortsätter med fjärrundervisning.

Vesterhavsskolan

Eleverna i årskurs 7 börjar med att komma tillbaka till skolan på måndag. Sedan växlar man till årskurs 8 efter en vecka och därefter till årskurs 9. Som elev studerar man alltså på plats i skolan var tredje vecka.

LÄS MER: Fortsatt fjärrundervisning på högstadierna i Halland

LÄS MER: Få elever som hämtar skolmat under distansundervisningen

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här