Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/14

Så blev utbyggnaden på Hjortsbergsskolan

Till hösten stannar femmorna kvar på Hjortsbergsskolan för att börja årskurs sex. Elevantalet kommer därmed att öka med cirka 60 elever till totalt 420. Lagom tills dess står nu en utbyggnad klar med sex nya klassrum.

Rektor Fredrik Lundqvist visar runt i den nya utbyggnaden som löper rakt ut från idrottshallen.

Den är byggd i samma stil som övriga skolan och smälter in på ett passande sätt. Det gula teglet känns igen.

– Vi behövde det här för att få plats. Vi har tre klasser i varje årskull, med undantag för årskurs ett och fyra där det är två klasser, berättar han.

Paviljongen blir kvar

Förutom huvudbyggnaden kommer även paviljongen på skolgården att stå kvar. Den behövs fortsatt efter beslutet att särskolan blir kvar.

Hjortsbergsskolan kommer att bli den största F6-skolan i kommunen.

– Vi har varit med och planerat utbyggnaden och har suttit ner med arkitekter i ett tidigt skede för att få det som vi vill med klassrum med tillhörande grupprum.

– Två klassrum har gemensamma grupprum vilket gör att två klasser kan samverka på ett bra sätt. Sen vill vi ha lösningar som bygger på flexibilitet, berättar Fredrik Lundqvist.

Inflyttning nästa vecka

Nu håller fastighetsavdelningen på att fixa med det sista inför inflyttningen som kan komma att ske redan nästa vecka. Eleverna är förväntansfulla.

– Det ska bli roligt att flytta hit och här är fint, säger Ester Gardestrand Bengtsson.

– Nu ska det bli skönt att få lite mer plats, säger Alma Johansson.

Den nya utbyggnaden kommer även fungera som fritids åt de äldre eleverna.

Rektorn vill bygga mer

Fredrik Lundqvist menar på att det behövas göras mer på Hjortsbergsskolan. Det finns ett behov av en del renovering och ytterligare anpassningar.

– Vi behöver göra vid vår sal för hemkunskap. Sen är vår matsal egentligen otillräcklig för så många elever som vi nu blir. Elevhälsan skulle vi vilja ha samlad i mitten av skolan.

– Nu blir det inte så och allt är pausat utifrån det ekonomiska läget. Men det är ett behov som kvarstår för att vi ska kunna vara en F-6–skola. Det var planerat för en helhet, men det blev bara en etapp.

– Vi är positiva till att särskolan blev kvar, även om det inte går att få till alla lösningar som det var tänkt från början, säger Fredrik Lundqvist, som är fast besluten över att kämpa för ännu bättre lokaler.

– Redan idag är vi som sagt trångbodda i matsalen. Och nu ska vi bli nästan 500 elever. Där kan vi känna en oro över hur det ska bli, inte minst i covid-19 tider då man ska hålla avstånd.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här