Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Så blev domen i Maxrånet

Alla de fem åtalade bedöms skyldiga för rånet. De tre som aktivit utförde rånet döms för grovt rån, de två andra till rån av normalgraden. En av 22-åringarna döms också för försök till mord.

I dag föll domen mot de fem personer som stod åtalade för det brutala rånet mot Max i Falkenberg. Tre av gärningsmännen döms för grovt rån, de två andra för rån av normalgraden. En av männen döms dessutom för försök till mord. Hans straff blir nio års fängelse. De övriga döms till fyra, tre och två års fängelse. 16-åringen döms till sluten ungdomsvård i åtta månader. De ska också betala skadestånd.

Rånet mot hamburgerrestaurangen Max började som ett skämt, berättade en av de åtalade under förhandlingarna. Men det gick inte som planerat – utan slutade med att en kvinna nästan slogs ihjäl med en kofot. Rånbytet blev strax under 50 000 kronor.

De fem inblandade är hemmahörande i Halmstad och Falkenberg och åtalas för grovt rån, ett brott som kan ge mellan fyra och tio år i fängelse. En 22-årig man åtalas också försök till mord för slagen med kofoten och 16-årig man för misshandel efter att ha slagit en annan anställd med ett basebollträ.

De åtalade:

En 21-årig kvinna som arbetade på Max under rånkvällen och var delaktig i planeringen och hennes 22-årige pojkvän. Pojkvännen är också misstänkt för att ha misshandlat en av de anställda med en kofot. Han är tidigare dömd för brott.

Ytterligare en 21-årig kvinna och hennes 22-åriga pojkvän. Kvinnan var med och planerade rånet och ska ha köpt kofoten men var inte med den aktuella kvällen. Pojkvännen har medgett att han var med vid rånet.

En av kvinnornas 16-årige lillebror som har erkänt sin medverkan. Han står också åtalad för misshandel, misstänkt för att han slagit en av de anställda med ett slagträ.