Säger nej till två vindkraftverk i Ullaredstrakten

Kommunen har tidigare sagt ja till de tio verk som Triventus Windpower AB ansökt om att få bygga i en vindkraftspark utanför Ullared. Men länsstyrelsens miljöprövningsdelegation vill bara tillåta åtta av dem.

ANNONS
|

Projektet, som kallas för Björnåsen, handlar om att bygga tio vindkraftverk på båda sidor om väg 153 ett par kilometer öster och söder om Ullared.

Politikerna i kommunstyrelsen accepterade samtliga verk men underkände några av de föreslagna tillfartsvägarna med hänvisning till att de korsade vattendrag i området.

Det har nu lett till att miljöprövningsdelegationen säger nej till de två vindkraftverk som vägarna skulle leda till. Utan dessa vägar kan de nämligen inte byggas.

Stadsbyggnadskontoret i Falkenberg har föreslagit ett villkor som säger att andra vägdragningar än de ansökta ska tillåtas efter godkännande av kommunen och länsstyrelsen.

Men det är inte miljöprövningsdelegationen beredd att gå med på eftersom det är delegationen som prövar verksamheten och ska ta ställning till det som står i ansökan. Kommunen och länsstyrelsen är bara remissinstanser.

ANNONS

Triventus Windpower har dock möjlighet att överklaga beslutet till mark- och miljödomstolen innan den 15 januari.

ANNONS